Lumea traverseaza in prezent cea de-a patra revolutie industriala, in care dispozitivele mobile si interconectarea acestora domina mediul inconjurator si nu doar atat, ci afecteaza si procesele de productie si de dezvoltare, sustin reprezentantii Siemens, una dintre cele mai mari companii tehnologice la nivel global.

“Suntem in cea de-a patra revolutie industriala, cea a dispozitivelor mobile si a interconectarii, si a ceea ce astazi reprezinta The Internet of Things, care este prognozata sa devina o realitate in urmatorii 20 de ani. Totul se va schimba in productie in urmatorii ani, doar ca parcursul este mai greu. (…) Software-ul poate revolutiona industria. Cand vorbim despre productie ne asteptam si ca slujbele sa se schimbe. (…) Practic vorbim despre o reducere a timpului in care un produs ajunge pe piata, prin cicluri de inovatie mai scurte si volume de date mult mai mari, dar si despre o crestere a flexibilitatii – prin productie individualizata. Toate acestea fac parte dintr-un proces firesc care se va instala in perioada urmatoare si care va schimba complet viitorul industrie”, a declarat Bernhard Keinlein, process industries and drivers, country division lead Siemens Austria, in cadrul unei intalniri cu presa la Cluj, unde a avut loc inaugurarea Digital Factory, noul centru de R&D al nemtilor din capitala Transilvaniei.

Potrivit reprezentantului Siemens, industria automotive va fi una din principalele segmente care va suferi modificari majore in urmatorii ani. “Masinile viitorului vor fi cel mult la fel de inteligente asa cum oamenii le concep. Cheia este sa ne uitam la procesul de realizare al unui produs cat este dezvoltat si produs. Pana in urma cu cativa ani cercetarea si productia erau separate. Cheia este sa reusim sa le imbinam. Daimler (producatorul marcii auto de lux Mercedes – n.red), de exemplu, a decis sa investeasca in software pentru toate masinile si camioanele. Industria se indreapta in aceasta directie”, a mai subliniat Bernhard Keinlein.

CEO-ul Siemens Romania: Romania incepe sa arate cu un El Dorado. Fabricile viitorului vor fi un fel de farmacii pustii

La randul sau, George Costache, CEO al Siemens Romania, sustine ca lumea virtuala inseamna mult mai mult decat platforme si aplicatii de mobil. “Lumea virtuala pentru business inseamna posibilitatea de a dezvolta piete, de a sustine economii si a explora noi orizonturi in productie, medicina sau chiar in spatiu. (…) Fabricile viitorului vor fi cu siguranta in birou. Productia nu va mai presupune masini cenusii controlate de oameni in salopete patate sau nu de ulei. Fabricile vor fi un fel de farmacii pustii. Locurile de munca nu vor mai fi in fabrici sau sedii de birouri. Noi vedem birourile pline de ingineri, testeri, designeri, specialisti IT si alte functii similare. Centrul atentiei noastre trebuie sa se indrepte spre inovatie si dezvoltare”, a punctat seful Siemens Romania.

Potrivit acestuia Romania incepe sa arate din ce in ce mai mult cu un El Dorado, fiind locul ideal in care tehnologia si angajatii viitorului vor conlucra la dezvoltarea industriei.

“Romania arata din in ce mai mult cu un ElDorado. Romanii sunt ambitiosi, iar numarul absolventilor de studii tehnice este ridicat, ca sa nu mai vorbim despre capacitatea de a vorbi limbi straine. Romania este un mediu foarte bun care stimuleaza inovatia, iar noi investim in talentul oamenilor din zona”, a mai spus Costache.
Declaratiile reprezentantilor Siemens vin in contextul in care grupul german a inaugurat la Cluj – proiectul Digital Factory, un centru de R&D in care compania a investit 4,5 milioane de euro si care va genera un numar de peste 200 de ingineri specialisti.

Noul sediu al Evosoft din Cluj Napoca, parte a grupului Siemens, ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 de mp. Potrivit companiei, valoarea investiei reprezinta costurile aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura, insa nu include si cheltuielile cu viitorii angajati.

Pana in 2017, compania germana intentioneaza sa angajeze un numar de 210 de persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens. Primii angajati ai centrului din Cluj al Siemens s-au mutat deja inca din vara anului trecut in noul sediu, atunci cand grupul si-a anuntat planurile din capitala Transilvaniei, iar in prezent numara circa 50 de angajati. Majoritatea pozitiilor deschise in Cluj sunt pentru dezvoltatori de software sau produs si testeri. Compania a mentionat ca primii angajati deja lucreaza la sediul din Liberty Technology Park, dar abia de acum urmeaza o etapa intensiva de recrutare pentru subsidiara Evosoft.

“Ceea ce dezvoltam in Romania nu este un angajament temporar. Angajamentul a fost luat in urma cu mai bine de 100 de ani, insa atentia noastra se indreapta spre viitor. Credem ca Romania este un mediu care stimuleaza inovatia si suntem aici pentru a investi in potentialul si talentul sau. Romania este un mediu foarte bun care stimuleaza inovatia. Incercam sa recrutam pe toate canalele – targuri de joburi, online – vrem ca pana la final de an sa ajungem la 120 de angajati la Cluj”, a declarat Georghe Costache, CEO al Siemens Romania.

Siemens, afaceri de circa 140 mil. euro in 2014

Potrivit datelor companiei, afacerile Siemens la nivel local s-au ridicat anul trecut la 138 milioane de euro. Grupul german numara la nivel local circa 1.700 de angajati in patru fabrici din Sibiu si Duzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, alaturi de patru centre de cercetare-dezvoltare (R&D) in domeniile IT si energie, localizate in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Siemens Romania este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania. Activitatea grupului se concentreaza pe domeniile de activitat electrificarea, automatizarea, digitalizarea si sanatate. In cadrul companiei activeaza aproximativ 1.700 de angajati.

Potrivit informatiilor date publicitatii, grupul german Siemens aloca circa 5% din veniturile inregistrate de companie intr-un an centrelor de cercetare-dezvoltare din intreaga lume. Siemens are la nivel global peste 350.000 de angajati in domenii precum industrie, energie, sanatate sau infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri