Concernul american Dell, cel mai mare producator de computere personale din lume, a raportat o scadere drastica a profitului desi compania si-a majorat vanzarile
Dell Inc. a inregistrat in al doilea sau trimestru fiscal din 2007 un profit net de 502 milioane de dolari (22 centi pe actiune), in scadere cu peste 50% comparativ cu 1,02 miliarde dolari (0,41 centi pe actiune) inregistrati in perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei transmis presei. Cu toate acestea, Dell si-a majorat usor veniturile, de la 13,43 miliarde de dolari la 14,09 miliarde de dolari. Profitul operational a atins 4,3% din venituri cu 605 milioane de dolari.

Suntem dezamagiti de rezultatele inregistrate in al doilea trimestru dar vom lua toate masurile necesare pentru a corecta pasii gresiti si a ne imbunatati rezultatele pe termen lung, a declarat directorul executiv al Dell, Kevin Rollins. Acesta a adaugat ca Dell isi va accelera politica de reducere a costurilor concomitent cu o cresterea investitiilor in servicii si o politica de preturi mai avantajoasa pentru clienti.

In pofida rezultatelor slabe, Dell a inregistrat o crestere record a cotei de piata, ajungand la 19,3%, in crestere cu sase procente. Aceasta crestere a fost datorata de pietele emergente din China si India, unde Dell a comercializat cu 37,7% respectiv 82% mai multe unitati. Compania estimeaza astfel ca in aceste piete va ajunge in curand lider, cu o cota de piata de 26% in China si 41% in Brazilia.

Oficialii concernului american au mai declarat ca in perioada urmatoare vor fi investiti intre 50 si 150 de milioane de dolari pentru a imbunatati calitatea serviciilor post-cumparare oferite clientilor sai, nivelul de apreciere a servciilor Dell inregistrand o imbunatatire semnificativa in al doilea trimestru potrivit studiilor de specialitate.

Dell a mai anuntat ca isi va extinde parteneriatul cu producatorul de cip-uri AMD pentru a oferi clientilor sai cele mai bune produse. Producatorul de computere a uimit industria trimestrul trecut cand a anuntat ca pentru prima oara isi va echipa unitatile si cu microprocesoare AMD, aceasta miscare reprezentand o lovitura pentru furnizorul traditional Intel. Dell a anuntat ca luna viitoare va fi lansat primul computer personal cu microprocesoare AMD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri