„Dupa ce in 2014 am discutat despre instrumentele folosite pentru a aduce plusvaloare in inovare si IT, editia din acest an este dedicata procesului si actorilor implicati in transferul tehnologic. Participantii vor avea ocazia sa dezvolte impreuna strategii care incurajeaza inovatia si genereaza idei de succes, sa se inspire din experienta diversificata a vorbitorilor si sa relationeze cu lideri din domeniu, cercetatori si decidenti europeni si nationali”, a declarat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days.

Forumul va include dezbateri generale, sesiuni tematice si de networking, un eveniment dedicat cercetatorilor, prezentari de produse si servicii, o dezbatere pe tema Cluj Innovation City. Sunt pregatite si trei paneluri specializate, care au ca teme “Mastering Innovation”, “Tech Track: Mastering Technology” si “Business Track: Mastering Innovation”.

Pentru aceasta editie, organizatorii s-au asociat cu alte patru evenimente dedicate IT-ului si inovatiei, creand astfel saptamana inovarii in IT. „In perioada 14-20 martie, Clujul devine centrul regional al inovarii. Vom avea o intreaga saptamana dedicata domeniului IT si potentialului inovator al acestei parti din Europa : incepem cu Cluj City Apps Hackathon, continuam cu targul JobShop dedicat domeniului IT, lansarea Patronatului Tinerilor Intreprinzatori, conferinta Pioneers Unplugged pentru start-up-uri si Cluj Innovation Days, evenimentul major care coaguleaza comunitatea IT”, a explicat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster. In total, peste o mie de persoane vor fi angrenate in saptamana inovarii in IT de la Cluj-Napoca.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster incepand cu 2013 si care urmareste consolidarea comunitatii IT si facilitarea interactiunii cu parteneri de afaceri si sectorul public.