„Dupa aproape sapte ani ca CFO, ma voi retrage din Google pentru a petrece mai mult timp alaturi de familia mea”. Asa incepe anuntul lui Patrick Pichette, unul dintre executivii de rang inalt din Google, care si-a anuntat recent plecarea din cadrul gigantului american.

Aceasta fraza, legata de familie si viata personala, a devenit aproape cliseu printre executivii care renunta la pozitiile lor. Dar apoi Pichette a facut ceva neobisnuit – a continuat, oferind o explicatie amanuntita privind lupta pentru a reusi sa balanseze viata personala cu munca.

Pichette rememoreaza o vacanta in Africa alaturi de sotia sa, toamna trecuta, in care ea i-a propus sa calatoreasca cu adevarat, sa vada lumea. Initial a spus nu, subliniind cat de importanta este munca sa la Google. „Apoi ea a pus intrebarea cheie”, noteaza Pichette in memo-ul sau, postat pe Google+. „Si atunci cand va veni si timpul nostru? Vremea noastra? Vremea mea? Intrebarea a plutit mult timp in dimineata racoroasa africana”.

A inceput sa gandeasca mai profund acest aspect. Copiii lor au crescut si s-au mutat. A muncit 30 de ani consecutiv si sotia sa avea nevoie, in mod clar, de mai mult timp alaturi de el. Atunci a realizat ca a sosit vremea sa renunta.

„Pana la urma, viata este minunata, dar este compusa dintr-o serie de compromisuri, in special cand vine vorba de viata personala vs cea de business. Din fericire, simt ca sunt la un punct in viata cand nu mai trebuie sa ma zbat atat de mult. Si pentru asta sunt cu adevarat indatorat. Carpe Diem”, a mai notat executivul Google.

Citeste aici intreaga scrisoare a lui Pichette.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri