Telekom Romania va genera in 2015 intre 25 si 29 de milioane de euro din vanzarea de active (imobile, terenuri), suma care urmeaza a ramane in tara si sa fie investita in dezvoltarea retelei si a produselor companiei, a subliniat Nikolai Beckers, CEO al Telekom Romania.

Grupul Telekom Romania va investi in acest an peste 160 milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii de comunicatii, pentru a stimula convergenta fix-mobil, a declarat seful grupului, Nikolai Beckers.

"In 2015 vom directiona cea mai mare parte a investitiilor prevazute, de peste 160 de milioane de euro, pentru a continua dezvoltarea retelei. O parte din acest buget va veni din exploatarea activelor colaterale, precum portofoliul imobiliar si vechea infrastructura de cupru, care vor genera capitalul necesar pentru indeplinirea acestui obiectiv. Practic, in acest an, fiecare metru de tehnologie veche, precum cuprul, va fi transformat intr-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH", a afirmat Beckers, intr-o conferinta de presa.

La nivelul anului trecut, investitiile grupului au atins 170 milioane de euro.

Activele imobiliare, 25-29 mil. euro in 2015

Anul trecut, Telekom Romania a obtinut 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi si colaterale, din care 11,6 milioane de euro din vanzarea unui numar de 28 de active (terenuri, cladiri etc.), fondurile fiind utilizate pentru investitii. "Pentru acest an estimam ca veniturile obtinute din valorificarea activelor vechi si colaterale sunt estimate intre 25 si 29 milioane de euro. Prin acest proces, Telekom Romania obtine fonduri pentru investitii si poate reduce costurile operationale", a subliniat Beckers.

De-a lungul intregii conferinte, timp de aproximativ o ora, CEO-ul Telekom a repetat de minim 5-6 ori cum banii rezultati din vanzarile de proprietati imobiliare raman 100% in Romania, intorcandu-se catre romani sub forma de retele mai performante, servicii telecom mai bune. „Avem nevoie de acesti bani pentru a fi competitivi”, mai spune el.

Si Palatul Telefoanelor?

Seful Telekom Romania a spus ca grupul nu a reusit sa vanda in 2014 Palatul Telefoanelor, nefiind o prioritate pentru acest an. „Inca nu pot spune cu certitudine daca il vom vinde sau nu. Tot ce pot spune este ca ne vom intalni cu board-ul, cu actionarii, si vom discuta si acest aspect. Nu este insa, repet, o prioritate pentru noi”.

Mai mult, Nikolai Beckers a spus ca orice guvern ar trebui sa fie de acord ca banii trebuie investiti inapoi in comunitate. „Cu 20 de milioane de euro putem sa conectam 350.000 de locuinte la Internet”, specifica el.

Citeste aici mai multe despre planurile Telekom in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri