Procesele implicate in transferul tehnologic si etapele parcurse de la cunoastere la valorificare pe piata reprezinta principalele teme de dezbatere ale forumului regional Cluj Innovation Days. Cea de-a treia editie a evenimentului organizat de Cluj IT Cluster se va desfasura in perioada 19-20 martie, la Cluj-Napoca.

Dezvoltarea IMM-urilor din domeniul IT va fi dezbatuta impreuna cu specialisti internationali precum Jonathan Loeffler, directorul Steinbeis-Europa-Zentrum Karlsruhe, Bror Salmelin si Viorel Peca, directori de unitate in cadrul Comisiei Europene, cu atributii in zona IMM-urilor, si Alberto di Consiglio, specialist in proprietate intelectuala. Cu sfaturi practice vor veni si Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania, Olaf Lausen, director de dezvoltare in cadrul Telekom Romania, Tobiasz Janusz Koprowski, consultant specializat in tehnologii Microsoft, si Elisabeta Moraru si Carmen Punga, industry manager la Google.

Despre cercetare, nanotehnologii si alte aplicatii IT in industrie vor discuta Jurgen Raizner, director in cadrul Steinbeis-Europa-Zentrum, Tom Thomas, partener in cadrul Harper Macleod LLP, Susanne Avessta de la Fiware Tech, Dietrich Paper, directorul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare din cadrul Anoxymer, Nihal Engin Vrana, director de cercetare in cadrul Protip Medical, si Philippe Lavalle, directorul de cercetare al Inserm.

Lista vorbitorilor mai include specialisti precum Ioana Postu (Comisia Europeana), Maria Koura (Atlantis Consulting), Edgar Grundstein (TZM), Bogdan Iordache (3TS Capital), Radu Vunvulea (MVP Microsoft), Gabriel Vladut (Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovatie). Timp de doua zile, la Cluj Innovation Days sunt asteptati aproximativ 400 de programatori, manageri din IT, universitari si reprezentanti ai mediului de afaceri, forumul fiind un eveniment de referinta pentru inovarea in IT din Europa Centrala si de Est.

Cluj Innovation Days este organizat anual de Cluj IT Cluster si urmareste consolidarea comunitatii IT si facilitarea interactiunii cu parteneri de afaceri si sectorul public.

Citeste si:
Dincolo de ”noi vs. ei”. Cum sprijină parteneriatul...
Dincolo de ”noi vs. ei”. Cum...

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintatǎ in octombrie 2012 si avand peste 40 de membri


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Serviciu inedit în Iași: livrare acasă pentru reparații de telefoane
Setari Cookie-uri