Tehnologia si business-ul sunt componentele esentiale ale inovarii in IT, astfel ca tematica transferului tehnologic sta in centrul editiei din acest an a forumului regional Cluj Innovation Days, eveniment organizat de Cluj IT Cluster si care se desfasoara in perioada 19-20 martie la Cluj-Napoca.

La conferinta sunt invitati peste 30 de vorbitori romani si straini: lideri din domeniul inovatiei in IT, universitari, oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei romanesti si europene. Alaturi de dezbateri generale, organizatorii au pregatit paneluri dedicate zonei tehnologice si celei de afaceri.

„Transferul tehnologic este singurul proces cunoscut prin care se aduc inovatie, avans tehnologic si cunoastere specializata in mediul socio-economic si prin care, in final, se creeaza valoare adaugata mare, competitivitate si sustenabilitate pentru firmele si organizatiile beneficiare”, a explicat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster.

In cadrul evenimentului va fi prezentat modelul de succes al Steinbeis Europa Zentrum, organizatie care face parte din reteaua internationala Steinbeis si care are ca principala preocupare facilitarea procesului de transfer tehnologic cu scopul dezvoltarii economice. In landul german Baden-Wurttemberg exista mai multe centre afiliate retelei unde profesori, cercetatori si oameni de afaceri creeaza impreuna solutii aplicate in economia reala.

Editia din acest an a conferintei aduce la Cluj-Napoca si Pioneers Unplugged, eveniment destinat start-up-urilor, unde antreprenorii vor avea ocazia sa cunoasca potential investitori si sa participe la o competitie de proiecte. Sfaturi practice pentru dezvoltarea ideilor inovative vor fi prezentate si in cadrul atelierului Google Innovation, sustinut de Elisabeta Moraru si Carmen Punga, industry manager-i Google.

Cluj Innovation Days este organizat anual de Cluj IT Cluster si urmareste consolidarea comunitatii IT si facilitarea interactiunii cu parteneri de afaceri si sectorul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri