Grupul tehnologic Samsung a anuntat lansarea in 2007 a celui mai mare ecran high-definition cu cristale lichide (LCD), cu o diagonala masurand 1,78 metri, cel mai mare ecran cu cristale lichide disponibil in prezent pe piata fiind produs de Sharp, cu o diagonala de 1,65 metri.

Samsung va lansa productia modelului cu diagonala de 1,78 metri in cursul primului semestru al 2007, a indicat grupul, acesta fiind menit a fi utilizat ca ecran de televizor. Acest nou ecran va functiona la frecventa de 120 de hertzi (comparabil cu cea de 60 de hertzi folosita de modelele existente), ceea ce ar permite o redare mai fidela a semnalului video, afirma producatorul sud-coreean.

Grupul Samsung, aliat al firmei japoneze Sony, se afla intr-o concurenta puternica cu grupul Sharp in domeniul ecranelor cu cristale lichide. Ecranele de mari dimensiuni sunt utilizate in general pentru televizoarele cu ecran plat, a caror cerere se afla intr-o crestere constanta.

In plus, cele mai mari ecrane disponibile pe piata sunt cele cu plasma, a caror diagonala poate atinge pana la 2,61 metri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri