Grupul tehnologic Samsung a anuntat lansarea in 2007 a celui mai mare ecran high-definition cu cristale lichide (LCD), cu o diagonala masurand 1,78 metri, cel mai mare ecran cu cristale lichide disponibil in prezent pe piata fiind produs de Sharp, cu o diagonala de 1,65 metri.

Samsung va lansa productia modelului cu diagonala de 1,78 metri in cursul primului semestru al 2007, a indicat grupul, acesta fiind menit a fi utilizat ca ecran de televizor. Acest nou ecran va functiona la frecventa de 120 de hertzi (comparabil cu cea de 60 de hertzi folosita de modelele existente), ceea ce ar permite o redare mai fidela a semnalului video, afirma producatorul sud-coreean.

Grupul Samsung, aliat al firmei japoneze Sony, se afla intr-o concurenta puternica cu grupul Sharp in domeniul ecranelor cu cristale lichide. Ecranele de mari dimensiuni sunt utilizate in general pentru televizoarele cu ecran plat, a caror cerere se afla intr-o crestere constanta.

In plus, cele mai mari ecrane disponibile pe piata sunt cele cu plasma, a caror diagonala poate atinge pana la 2,61 metri.