Firma anglo-olandeza de servicii IT LogicaCMG PLC a oferit luni 11,9 miliarde coroane suedeze (aproximativ 1,3 miliarde euro sau 1,66 miliarde dolari) pentru preluarea rivalului scandinav WM-data AB in scopul consolidarii pozitiei sale pe piata.

Oferta mixta, numerar si actiuni, evalueaza fiecare actiune WM-data la 27,75 coroane suedeze si reprezinta o prima de 25 de procente comparativ cu pretul mediu inregistrat de actiunile WM-data in ultimele trei luni. Oferta firmei anglo-olandeze a primit deja sprijinul consiliului director de la WM-data, inclusiv a fondatorului Thord Wilkne si a altui actionar important, compania Investor AB, care impreuna controleaza 23,2 la suta din capitalul actionar si 53,2 la suta din drepturile de vot la WM-data.

"Perceptia noastra este ca industria serviciilor IT este o industrie in schimbare cu clienti care doresc sa faca afaceri cu un numar relativ mic de mari furnizori care le pot oferi o gama larga de servicii si pot sa-i sprijine la nivel global", a declarat directorul general de la LogicaCMG, Martin Read.

Logica a precizat ca aproximativ 80 la suta din pretul tranzactiei va fi platit prin emiterea de noi actiuni, iar restul de 20 la suta in numerar. In acest sens LogicaCMG va emite 409 milioane noi actiuni, care ar urma sa genereze fonduri de aproximativ 700 milioane lire sterline. Analistii apreciaza ca Logica a oferit un pret mult prea mare, iar sinergiile rezultate de pe urma fuziuni sunt limitate, avand in vedere ca LogicaCMG are o prezenta redusa in zona scandinava.

Daca oferta firmei anglo-olandeze va fi acceptata de actionari de la WM-data, LogicaCMG ar urma sa devina cea dea saptea companie de servicii IT din Europa, dupa criteriul cifrei de afaceri, cu vanzari anuale de peste 5,66 miliarde dolari si un personal de 40.000 de angajati in 41 de tari.

In termeni de capitalizare de piata, LogicaCMG ar deveni a doua companie de servicii IT din Europa cu o valoare de aproximativ 4,5 miliarde euro (5,78 miliarde dolari), lider fiind firma franceza Capgemini cu o capitalizare de piata de aproximativ 5,5 miliarde euro.

LogicaCMG a luat nastere in luna decembrie 2002 prin fuziunea companiei britanice Logica Plc cu firma mixta anglo-olandeza Computer Management Group NV-Plc (CMG).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri