Piata dispozitivelor interconectate, despre care se estimeaza ca va depasi pragul de 50 de miliarde in urmatorii cinci ani, ar putea avea o componenta serioasa de crestere, bazata mai ales pe succesul asa numitor "wearables", bratari sau ceasuri inteligente, utilizate alaturi de smartphone pentru monitorizarea activitatii fizice, dar si a notificarilor de pe telefon.

"Va fi o explozie in piata wearables din 2016, lucru care va ajuta la dezvoltarea segmentului de Internet al Lucrurilor (Internet of Things - n. red.). In Europa de Est nu suntem piete cunoscute pentru consumatori early adopters (care adopta noile tehnologii devreme, deschisi la schimbari dese - n. red), dar exista potential de dezvoltare si am putea asista la schimbari in anii care urmeaza", a declarat Bogdan Georgescu, channel account manager in cadrul Intel Romania si Bulgaria.

Intel a prezentat pe piata locala un nou smartwatch destinat monitorizarii activitatii fizice, dar si a notificarilor primite pe smartphone., cat si o pereche de casti care poate monitoriza de asemenea ritmul cardiac si care nu are nevoie de baterie.
Basis Peak este pariul Intel pe piata smartwatch-urilor, ceasul fiind dotat cu 5 senzori, monitorizand, printre altele ritmul cardiac, pasii, arderile calorice si activitatea din timpul somnului. Basis Peak este totodata rezistent la apa de pana la 50 de metri. Mai mult, ceasul inteligent lansat de compania Basis, intrata in portofoliul Intel cu cursul anului trecut, are o baterie care ofera o autonomie de pana la 4 zile. Ceasul inteligent este compatibil atat cu sistemele de operare iOS (Apple) cat si Android (Google). Pretul noului model de ceas inca nu a fost facut public.

De cealalta parte, castile SMS Audio BioSport sunt pariul rapperului american Curtis "50 Cent" Jackson si al Intel, pe piata. Castule SMS Audio BioSport au un pret de vanzare de 699 de lei, oferind posibilitatea de inregistrare a ritmului cardiac.

Intel s-a implicat activ in domeniul tehnologiei purtabile si a anuntat inca de anul trecut planuri in domeniu, prin multiple colaborari cu grupurile Fossil, Luxottica sau MICA and Opening Ceremony.

Recent, Intel, cel mai mare producator de microprocesoare la nivel global, a anuntat colaborarea cu producatorul de ceasuri de lux TAG Heuer si Google pentru a lansa un ceas inteligent elvetian bazat pe tehnologia INtel si pe platforma Android Wear.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri