Maureen Govern a demisionat din functia de chief technology officer al AOL la doua saptamani dupa ce compania americana a dat publicitatii din greseala o serie de date personale referitoare la peste 650.000 de utilizatori AOL.

Impreuna cu Maureen Govern, care se afla in fruntea departamentului reposnsabil de aceasta gafa, au fost concediate inca doua persoane, un anagajat care a facut practic publice datele respective si coordonatorul echipei care nu a observat acest incident. In locul ei va fi numit John McKinley, care ocupa pana in acest moment cea mai inalta pozitie in departamentul de servicii digitale.

Directorul executiv al AOL, Jonathan Miller, a promis ca va alcatui o echipa in cadrul companiei care sa vegheze la pastrarea datelor private si sa aduca imbunatatiri actualului sistem de protejare a informatiilor personale. "Acest incident a avut loc din cauza unor evaluari gresite a situatiei date si mai ales din cauza lipsei de comunicare cu echipa care se ocupa de informatiile personale. Am luat masurile necesare in privinta angajatilor responsabili in acest caz", a spus Miller intr-un e-mail trimis angajatilor.

Divizia de Internet a celei mai mari companii media din lume Time Warner Inc. a facut publice in urma cu 10 zile o serie de date personale privind utilizatorii sai, informatiile putand fi regasite pe un site apartinand AOL. Compania americana a facut publice peste 20 de milioane de cautari realizate pe Internet de catre utilizatorii sai intr-o perioada de trei luni din acest an. Mai mult, datele publicate ofera si informatii privind continuarea cautarii asupra unui termen, cum ar fi click-ul pe un rezultat sau pozitionarea acestuia din urma in pagina de rezultate. Datele publicate de catre AOL reprezinta date intime, compania realizand acest fapt fara a obtine acordul persoanelor in cauza.