Are 28 de ani si este creatorul unuia dintre cele mai inedite corpuri de iluminat realizate vreodata in Romania. Pe Demetrius Tanase (foto), designer al Electromagnetica, l-am intalnit la Construct Expo, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei constructiilor la nivel local, iar rezultatul muncii sale merita toata atentia.

La standul Electromagnetica de la Construct Expo, unul dintre cei mai mari producatori locali de solutii pentru iluminat, a fost prezentat, in premiera, sistemul de iluminat IGREGO, bazat pe LED-uri, fiind poate cel mai ambitios pariu al unei companii romanesti in domeniu, mai ales ca vorbim despre un design futurist, care pentru multi romani poate parea desprins mai mult din filmele Science Fiction si mai putin util in casele noastre. Tanarul Demetrius Tanase este, insa, de alta parere.

"Vorbim despre o investitie foarte mare, sute de mii de euro, bani necesari ca sa poti realiza astfel de produse pe liniile de productie din Romania. Sistemele de iluminat IGREGO sunt destinate caselor individuale, se pot monta atat pe perete, cat si in plafon, atat pentru design, cat si drept corp de iluminat. Totodata acestea pot fi folosite si in hoteluri, in spatii de lectura sau de recreere", a declarat Demetrius Tanase, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Demetrius Tanase - IGREGO - Electromagnetica

Tanarul in varsta de 28 de ani este absolvent al Facultatii de Design din Bucuresti, dar si al unui master cu aceeasi specializare, fiind angajat in cadrul Electromagnetica inca din vremea studentiei.

Citeste si:
Cum dezvolti un business profitabil in HoReCa
Cum dezvolti un business...

"M-am angajat la Electromagnetica inca din facultate. Am lucrat pentru corpuri industriale si trebuia sa gasesc mai mult solutii practice si tehnice in ultimii ani. Cand mi s-a oferit ocazia sa realizez acest corp am fost foarte incantat. Ca sa vii cu ceva nou pe piata trebuie sa stii de dinainte ca oamenii sunt reticenti. Nu stiu daca va avea sau nu succes, eu sunt optimist. (...) Este un dram de curaj, mai ales ca vorbim de atatia bani. Am reusit sa ii conving sa facem acest proiect. Am primit un feedback foarte bun din partea tuturor. Vrem sa ducem produsul inclusiv in strainatate, la vanzare si prin targuri de prezentare", a mai aratat tanarul designer.

Potrivit acestuia, pentru dezvoltarea sistemului IGREGO, de la stadiu de proiect si pana la forma finala, a fost nevoie de ceva mai mult de un an de zile. "Proiectul a fost o initiativa a Electromagnetica. Acestia au lansat o tema pentru a realiza un corp si a intra pe zona de productie de corpuri destinate caselor, compania avand pana in prezent solutii pentru spatii industriale si comerciale. (...) De la prima schita pana la rezultatul final s-a lucrat un an si doua luni. Pentru Romania nu este mult. Din pacate noi, ca tara, inca nu avem deschiderea catre nou. Ceea ce ne propunem este sa schimbam mentalitatea romanilor", a mai spus Demetrius Tanase.

In opinia acestuia proiectul a necesitat un proces de convingere pentru fiecare element de design adus. Daca altii ne-ar lua modelul si am incepe sa educam publicul, atunci unui arhitect i-ar fi mai usor sa isi promoveze ideile.

Demetrius Tanase - IGREGO - Electromagnetica

Cum va arata iluminatul viitorului si cum functioneaza IGREGO

Una din trasaturile definitorii ale IGREGO sunt cele trei brate ajustabile, care pot fi rotite la peste 350 de grade, ceea ce permite directionarea fluxului luminos, in functie de nevoile functionale sau ambientale ale utilizatorului.

Citeste si:
6 greseli de evitat daca vrei sa-ti faci un birou la tine acasa
6 greseli de evitat daca vrei...

O alta particularitate a lui IGREGO este modularitatea. Fiecare corp IGREGO se poate interconecta, astfel ca un model poate agrega maxim sase module alimentate de o singura sursa. Astfel, IGREGO este echipat cu patru LED-uri pe fiecare brat (12 LED-uri in total), un LED avand o putere de 1 watt. IGREGO va fi comercializat in patru variante cromatice – alb, negru, alb-negru si negru-alb -, iar primul lot-pilot de 150 de lampi va ajunge in luna aprilie pe piata din Romania.

"Un corp ofera 1.400 de lumeni si sunt garantate 50.000 de ore de functionare minimum, ceea ce inseamna ca pot dura ani de zile", spune Tanase, care a mai recizat ca designul mai futurist al acestui sistem de iluminare, organic, utilizeaza o tehnologie de iluminare de ultima generatie.

IGREGO - Electromagnetica

Citeste si:
Lichidari de stoc pentru gameri: accesorii la jumatate de pret
Lichidari de stoc pentru...

Cea mai recenta realizare a Electromagnetica, care anul trecut a obtinut aproape 10 milioane de euro din vanzarea de sisteme si corpuri de iluminat cu LED (Light-Emitting Diode), IGREGO este proiectat, dezvoltat si produs suta la suta in Romania si va fi unul din varfurile de lance ale exporturilor companiei pe segmentul corpurilor de iluminat.

Pentru 2015, Electromagnetica are in plan investitii de 1,5 milioane euro pentru achizitia de noi echipamente tehnologice, SDV-uri si aparate de masura si control, dar si dezvoltarea fortei de vanzari. Din punct de vedere strategic, activitatea companiei in domeniul corpurilor si sistemelor de iluminat cu LED se va concentra pe doua directii: iluminatul public si exportul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri