Care sunt avantajele folosirii serverelor dedicate?

  • Performanta. Un server dedicat este un tip de server fizic care poate fi folosit de catre un singur utilizator. Acest server special este folosit pentru a gazdui site-uri web ce apartin doar clientului in cauza. Cand partajezi un server cu alti clienti de hosting, exista riscul de a nu avea acces la toata latimea de banda sau la memoria de care ai nevoie. In schimb, pe un server dedicat, site-ul tau se incarca rapid, chiar daca sunt cresteri mari de trafic sau incarci o multime de fisiere.
  • Fiabilitate. Un server dedicat este cea mai buna optiune de hosting pentru orice site sau afacere online, dar si costurile sunt pe masura. Deoarece clientii acestui serviciu nu impart serverele cu nimeni, site-urile raman in zona de siguranta, complet neafectate de activitatea altor site-uri. Atunci cand un site este gazduit pe un server de shared hosting, se poate intampla ca acesta sa fie in competitie cu alte site-uri pentru resursele serverului. In cazul serverului dedicat, aceasta problema dispare si, de aceea, este recunoscut ca fiind cel mai sigur si fiabil serviciu de hosting.
  • Flexibilitate. Cand partajezi un server cu alti clienti de hosting, exista o multime de aspecte pe care nu le poti controla. Serverele dedicate ofera mai mult control si mai multa flexibilitate. Providerul de hosting poate gestiona totul pentru tine, astfel incat tu sa te poti concentra pe afacerea ta online.
  • Securitate. Serverele dedicate sunt securizate la maxim. Toate resursele de pe server sunt alocate pentru tine, primesti actualizari frecvente ale sistemului de operare si patch-uri de securitate.

Desi serverele dedicate costa mai mult decat serverele de shared hosting, acestea ofera mai multe avantaje. Serverele dedicate reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de gazduire web disponibile. Daca un client doreste sa lanseze o afacere online de mare anvergura, cel mai bine este sa aleaga solutia unui server dedicat. Astfel, fata de alte alternative de web hosting, pe termen lung, va economisi bani, iar serviciile oferite vor fi intotdeauna pe masura asteptarilor.
Webhosting4.net iti pune la dispozitie un serviciu de web hosting de cea mai buna calitate, folosind servere dedicate ultra-performante, monitorizate 24/7, cu trafic lunar nelimitat si UpTime garantat de 99.99%.