In luna februarie, Apple a fost condamnata sa despagubeasca compania Smartflash din Texas cu 533 milioane de dolari, pentru ca serviciul i Tunes a incalcat brevete tehnologice detinute de aceasta, transmite Bloomberg. În aceasta saptamana, Samsung, judecata pentru aceleasi fapte, a convins autoritatile de reglementare din SUA sa analizeze daca doua dintre brevetele detinute de Smartflash ar fi trebuit sa fie acordate de la bun inceput, potrivit Mediafax.

Daca aceste brevete vor fi anulate, ar fi nu doar in beneficiul Samsung, ci si al Apple, cu care compania sud-coreeana s-a judecat timp de patru ani, in tari de pe patru continente, in privinta tehnologiei inclusa in telefoanele smartphone. "Va putea Apple sa amane plata despagubirilor pana la finalizarea procesului Samsung cu Smartflash? Daca va fi nevoita sa plateasca despagubirile, va fi foarte dificil sa le recupereze", a declarat Justin Oliver, coordonatorul echipei de avocati care se ocupa de cazul Samsung la firma Fitzpatrick, Cella, Harper & Scinto.

Brevetele detinute de Smartflash se referta la solutiile de control al accesului la date digitale, prin sistemele de plati. O comisie a agentiei americane pentru brevete a constatat in aceasta saptamana ca brevetele nu pot fi protejate intrucat se refera la idei abstracte si nu la inventii fizice. Decizia nu este definitiva. Un complet de judecatori va analiza argumentele Samsung si Smartflash, inainte de a luat o decizie definitiva, iar sansele de castig ale Smartflash nu sunt mari, luand in considerare deciziile anterioare ale agentiei in cazuri similare.

Sursa foto: Samsung, Shutterstock.com