Noile smartphone-uri din seria Galaxy S6 ale Samsung Electronics, care debuteaza vineri pe piata, alimenteaza asteptarile analistilor pentru prima crestere a profitului trimestrial din ultimele sase trimestre, sporind sansele companiei sud-coreene in lupta cu Apple pentru suprematia mondiala, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Profitul operational al Samsung va creste la peste 8.000 de miliarde de woni (7,4 miliarde dolari) in trimestrul care se va incheia in iunie, urmand sa inregistreze primul avans dupa 2013, potrivit estimarilor IBK Securities si HMC Investment Securities.

Dupa ce rezultatele financiare raportate marti de Samsung Electronics au depasit asteptarile, cinci alti analisti au anuntat ca intentioneaza sa isi imbunatateasca previziunile.

Profitul operational al Samsung Electronics a coborat cu 31% in primul trimestru, la 5.900 miliarde woni (5,4 miliarde dolari), declinul fiind sub asteptarile analisilor intrucat cererea de cipuri si ecrane a compensat scaderea vanzarilor de smartphone-uri, potrivit primelor estimari ale grupului.

Analistii Bloomberg au estimat ca profitul operational al Samsung se va situa la 5.500 de miliarde de woni in primele trei luni din 2015. Samsung mizeaza ca noile modele de telefoane vor atrage utilizatorii sa plateasca mai mult pentru cele mai recente functii si vor recastigae din clientii pierduti in favoarea Apple, care la randul sau va pune vineri in vanzare dispozitivul Apple Watch.

Modelele Galaxy S6, inclusiv o versiune scumpa cu ecran multi-fatete, vor contribui la refacerea marjelor afectate de concurenta smartphone-urilor ieftine ale producatorilor din China si India, a spus Seung Woo, analist la IBK.

"Samsung va reusi o crestere semnificativa a marjelor din vanzarea modelului mai scump S6 Edge. Profitul diviziei de telefoane aproape se va dubla in trimestrul al doilea", anticipeaza Lee.

Agitatia din jurul telefoanelor S6 a contribuit la cresterea actiunilor Samsung cu 9%, adaugand 16 miliarde de dolari la capitalizarea bursiera a companiei, de la 1 martie, cand au fost prezentate dispozitivele. "Revenim la situatia in care vanzarile puternice de smartphone-uri vor contribui la cresterea profitului productiei de componente. Rezultatele din trimestrul al doilea vor fi mult mai bune, in mare parte sustinute de smartphone-urile S6", a declarat Greg Roh, analist la HMC Investment in Seul.

Roh anticipeaza ca Samsung va vinde pana la sfarsitul acestui an 50,3 milioane de aparate S6 si S6 Edge.
Daewoo Securities a estimat in martie ca Samsung a vandut in primul trimestru 81 de milioane de smartphone-uri, cu 7% mai mult fata de trimestrul patru.

Samsung va produce totodata procesorul principal al urmatorului model iPhone al Apple, dupa ce compania americana renuntase la serviciilor competitorului de pe piata smartphone-urilor in favoarea unui producator din Taiwan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri