Livrarile de calculatoare personale la nivel global s-au redus cu 6,7% in primul trimestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 68,5 milioane de unitati, marcand cel mai scazut nivel din 2009 pana in prezent, potrivit datelor IDC.

Vanzarile de PC-uri s-au situat la 73,4 milioane de unitati in primul trimestru din 2014. Declinul din primul trimestru al acestui an a fost cauzat de livrarile slabe de notebook-uri Windows Bing si de scaderea cererii din mai multe regiuni, inclusiv Europa si Statele Unite ale Americii, pe fondul fluctuatiilor de curs valutar si a indicatorilor economici nefavorabili, relateaza Mediafax.

Lenovo si-a mentinut pozitia de lider al pietei calculatoarelor, cu 13,4 milioane de unitati vandute si o cota de 19,6%, compania din China fiind urmata de HP, cu 13 milioane de unitati livrate si o cota de 19%. In timp ce livrarile celor mai mari doi producatori de PC-uri la nivel mondial au urcat in primul trimestru cu peste 3%, vanzarile urmatorilor doi competitori de pe piata, Dell si Acer, au scazut in perioada analizata cu 6,3% si, respectiv 7%.

Cu 9,2 milioane de calculatoare livrate in primele trei luni ale anului, Dell are o cota de 13,5%. Acer detine o cota de 7,1%, cu vanzari de 4,8 milioane de desktop-uri, laptop-uri si notebook-uri. Vanzarile de calculatoare personale la nivel global s-au redus cu 2,1% in 2014, pentru al treilea an consecutiv, la 308,6 milioane de unitati, pe fondul scaderii cererii din partea companiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri