"Nu este nici un motiv pentru care AMD sa nu poata ajunge la 40 de procente", a declarat Marty Seyer, precizand ca la ora actuala AMD controleaza mai putin de 20% din piata globala a microprocesoarelor in termeni de venituri.

Potrivit firmei de consultanta International Data Corp., piata mondiala a serverelor ar urma sa creasca cu 11 procente pe an de la sapte milioane unitati livrate in 2005 la 11,8 milioane unitati livrate in 2010. Similar, valoarea acestei piete ar urma sa creasca si ea de la 55 miliarde dolari in 2005 la 62 miliarde dolari in 2010.

In plus, Marty Seyer a dezvaluit ca AMD vrea sa controleze o treime din piata mondiala a microprocesoarelor pana in 2008. in acest sens, AMD a investit 16 milioane dolari intr-un centru R&D inaugurat marti la Shanghai, care va deveni cea mai mare facilitate de R&D a grupului AMD din afara SUA.

Potrivit IDC, in ultimii doi ani Intel a pierdut constant teren pe piata chineza in defavoarea celor de la AMD, lucru cu atat mai important cu cat China este a doua piata de calculatoare personale din lume cu 19 milioane unitati livrate in 2005.

AMD furnizeaza chipuri pentru servere, computere de tip desktop si notebook produse de firme importante, precum Lenovo Group Ltd., cel mai mare producator chinez de PC-uri, si IBM. Considerat odinioara o firma care imita gigantul Intel Corp., cel mai mare producator mondial de microprocesoare, in ultimi ani AMD a reusit sa introduca de piata o serie de produse inovatoare si astfel sa castige teren in fata gigantului Intel.

Recent grupul Dell, cel mai mare producator mondial de PC-uri, a anuntat ca va incepe sa utilizeze si microprocesoare AMD in gama sa de produse, in locul chipurilor Intel pe care le-a utilizat in exclusivitate in ultimii 22 de ani.