Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane la nivel global, planuieste sa achizitioneze producatorul francez de echipamente de telefonie Alcatel - Lucent, arata Reuters.

Intr-un comunicat dat publicitatii de catre cele doua companii, Nokia Oyj, unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de retea ar urma sa achizitioneze producatorul francez de echipamente telecom, ceea ce ar face ca cele doua companii sa formeze un gigant cu o valoare de piata de 40 de miliarde de euro (echivalentul a 42,16 miliarde de dolari).

Un prim pas, asta dupa ce Nokia planuieste sa reintre pe segmentul productiei de telefoane

Nokia, companie care a vandut divizia producatoare de smartphone-uri catre Microsoft in primavara lui 2014, planuieste sa reintre pe segmentul productiei de telefoane si de dispozitive mobile, asta dupa ce a lansat de curand o noua tableta pe piata din China.

“Avem un brand puternic, consolidat mai ales in urma vanzarii diviziei de mobile catre Microsoft. Am obtinut destul de multi bani in urma vanzarii diviziei de echipamente mobile, care ne va permite sa accesam noi domenii de activitate, existand posibilitatea sa reintram pe zona de smartphone-uri. (…) Am lansat de curand o tableta pe piata din China, Nokia N1 Tablet, care s-a bucurat de foarte mult succes in randul utilizatorilor. (…) Daca produsul va fi primit si mai bine in perioada urmatoare luam serios in calcul extinderea business-ului si pe alte piete cheie”, a spus Rajeez Suri, CEO al Nokia, la inceputul lunii trecute,

La editia din acest an a Mobile World Congress, desfasurata la Barcelona, finlandezii au prezentat tableta N1, un dispozitiv mobil destinat momentan pietei din China. Tableta a fost anuntata pentru prima data in luna noiembrie a anului trecut, dar lansata oficial pe piata la inceputul anului. Destul de apropiata la design cu iPad mini, Nokia N1 dispune de un ecran cu o diagonala de 7,9 inch, cu rezolutie de 2048x1536 de pixeli si este propulsata de un procesor cu patru nuclee dezvoltat de catre Intel. Mai mult, tableta are 2GB memorie RAM si dispune de o camera foto de 8MP cu autofocus.

Sursa foto: alcatel-lucent.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri