Nintendo Wii va costa mai putin de 250 euro in Europa

Producatorul japonez de console de jocuri video Nintendo Co. estimeaza ca in Europa noua sa consola Nintendo Wii va avea un pret de comercializare mai mic de 250 de euro (321 dolari), a declarat Bernd Fakesch, directorul pentru Germania de la Nintendo.

"Pretul nu a fost inca decis, dar estimez ca va fi mai mic de 250 de euro", a declarat Bernd Fakesch cu ocazia unei conferinte a industriei jocurilor video.

Anterior, firma japoneza a anuntat ca va lansa noua consola Nintendo Wii in jurul perioadei Sarbatorilor de Craciun, pretul de comercializare urmand sa fie de aproximativ 25.000 de yeni (215 dolari) in Japonia si de 250 de dolari sau mai putin in SUA, informeaza Rompres.

Bernd Fakesch nu a putut oferi o data exacta la care isi va face debutul pe piata noua consola, dar a dezvaluit ca Nintendo spera sa vanda un umar de patru milioane unitati pana la finele anului, pentru a ajunge la sase milioane console vandute pana la sfarsitul lunii martie 2007.

Nintendo Wii urmeaza sa se confrunte direct cu consola PlayStation 3 a grupului Sony, liderul mondial pe piata jocurilor video si cu noua consola Xbox 360 propusa de gigantul Microsoft Corp. Spre deosebire insa de Xbox 360 si PlayStation 3 care pun accentul pe performantele lor grafice deosebite, Nintendo spera sa atraga clientii prin pretul de comercializare al noii console Wii. PlayStation 3 urmeaza sa apara pe piata americana in luna noiembrie la un pret de 599 dolari, in timp ce Xbox 360 este disponibila deja la un pret de 399 dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
De ce un server propriu ar putea fi alegerea înțeleaptă pe termen lung
Setari Cookie-uri