IBM a facut a patra achizitie din ultima luna, platind aproximativ 1,3 miliarde de dolari pentru un producator de software antivirus
International Business Machines Corp. a ajuns la un acord de preluare a companiei Internet Security Systems (ISS) pentru aproximativ 1,3 miliarde de dolari sau 28 dolari/actiune, scrie presa internationala. Achizitia trebuie sa obtina acordul actionarilor Internet Security Systems, precum si acordul autoritatilor de reglementare. Potrivit estimarilor, tranzactia ar putea fi finalizata in trimestrul patru al anului 2006.

ISS ofera solutii de securitate pentru guverne si mii de companii de varf din intreaga lume, ajutand la protectia proactiva a retelelor, desktop-urilor si serverelor impotriva amenintarilor de pe internet. Software-ul, echipamentele si serviciile ISS monitorizeaza si administreaza vulnerabilitatile si posibilele puncte slabe din retea ce ar putea fi exploatate, lansand un raspuns rapid inaintea aparitiei unei amenintari potentiale.

IBM, cel mai mare furnizor de servicii software si al doilea producator de software din lume, isi continua prin aceasta achizitie consolidarea business-ului de servicii software, singurul departament care a inregistrat profit in ultimul trimestru fiscal al companiei. IBM a cheltuit in ultima luna peste 3,6 miliarde de dolari pentru achizitii, una dintre ele fiind cea mai mare din ultimii patru ani - FileNet Corp. pentru 1,6 miliarde de dolari.

Achizitia ISS reprezinta o completare importanta adusa afacerilor IBM din domeniul serviciilor de securitate si protectie a datelor. Linia de produse si expertiza extinsa ale ISS completeaza eforturile de durata ale IBM in ce priveste cercetarea, consultanta si furnizarea de servicii in domeniul securitatii, si care ofera in prezent solutii de securitate pentru mediile eterogene ale mai multor mii de clienti IBM. ISS va deveni o divizie de afaceri IBM in cadrul organizatiei dedicate solutiilor de securitate din cadrul IBM Global Services.

"Companiile recunosc ca amenintarile de securitate, aflate intr-o evolutie rapida, precum si cerintele complexe ale autoritatilor de reglementare au transformat securitatea intr-o prioritate critica", a declarat Val Rahmani, General Manager, Infrastructure Management Services, IBM Global Services. "ISS reprezinta un adaos strategic de valoare pentru portofoliul IBM de tehnologie si servicii. Aceasta achizitie va ajuta IBM sa le ofere companiilor acces la experti calificati, tehnologie si procese de varf pentru a evalua si proteja de amenintari si pentru a implementa politici de securitate", a mai spus Rahmani.

ISS are mai mult de 11.000 de clienti in intreaga lume, incluzand 17 din cele mai mari banci din lume, 15 din cele mai mari guverne, 11 din primele companii publice de asigurari si 13 din primele organizatii IT mondiale. ISS va aduce de asemenea in cadrul IBM o retea de parteneri de afaceri experimentati in vanzarea liniei de produse ISS, dar si un set extins de produse pentru canalul de parteneri de afaceri IBM.

IBM are la aceasta data peste 3.500 de profesionisti care ofera servicii de consultanta si implementare de solutii de securitate pentru mii de organizatii din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri