Grupul informatic american Apple Computer Inc. si-a recunoscut infrangerea in disputa juridica cu rivalul singaporez Creative Technology Ltd., dupa ce a acceptat miercuri seara sa-i plateasca suma de 100 milioane dolari pentru a rezolva amiabil disputa referitoare la drepturile de autor pentru popularul player digital iPod, informeaza Rompres.

Apple a precizat ca este vorba de o solutionare amiabila care pune capat tuturor celor cinci plangeri intre cele doua grupuri. Potrivit termenilor acordului convenit de cele doua parti, Apple va plati firmei Creative suma de 100 milioane dolari iar firma singaporeza se va putea alatura programului "Made for iPod", care permite unei companii sa produca accesorii pentru popularul player iPod. Pana la sfarsitul anului Creative va anunta care sunt accesoriile pe care le va comercializa.

In luna mai a acestui an Creative Technology, firma care produce playere MP3 rivale cu popularele iPod comercializate de Apple, a depus o plangere in justitie prin care acuza Apple ca a incalcat drepturile de autor utilizand "brevetul Zen" detinut de Creative pentru conceperea iPod-ului. Apple a contracarat in luna iunie actionand in instanta Creative tot pentru incalcarea drepturilor de autor.

Comercializate din anul 2001, playerele iPod asigura in prezent 40% din cifra de afaceri a grupului Apple. in perioada aprilie-iunie 2006 Apple a livrat 8,1 milioane playere iPod, in crestere cu 32 de procente comparativ cu perioada similara a lui 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »