Posta Romana a distribuit, in perioada 1 – 27 aprilie, 1.745 de pasapoarte la domiciliu, prin intermediul serviciului express intern Prioripost. Media zilnica a documentelor livrate la nivel national a fost de 93 de bucati, la o rata de livrare de peste 99%. Pentru luna aprilie, reprezentantii diviziei de curierat a Postei Romane estimeaza livrari de aproximativ 2.000 de pasapoarte.

Pana acum au fost returnate autoritatilor 13 pasapoarte, din motive care depasesc limita de responsabilitate a Postei Romane: date incorecte inscrise in document, procuri necorespunzatoare sau expirarea termenului de avizare, ca urmare a absentei repetate de la domiciliu. In ceea ce priveste situatia pe judete, in functie de media zilnica a livrarilor, primele trei sunt Constanta, Ilfov si Bucuresti, cu aproximativ 10 trimiteri pe zi. La polul opus se afla judetele Mehedinti, Olt si Prahova, cu mai putin de o trimitere pe zi.

„Livrarea pasapoartelor electronice la domiciliul destinatarilor este asigurata in toate localitatile din Romania, in maximum 48 de ore de la preluarea acestora de la sediul Directiei Generale a Pasapoartelor. Destinatarii sunt informati, in prealabil, printr-un SMS. La livrare, salariatul postal solicita destinatarului deschiderea plicului si verificarea datelor din pasaport. In cazul in care datele corespund, salariatul incaseaza de la destinatar, pe baza de factura, tariful de 7,97 lei. Estimam ca in luna aprilie sa distribuim peste 2.000 de pasapoarte”, a explicat Georgeta Budeanu, director sucursala Servicii Express.

Pentru derularea acestui contract, Posta Romana, prin Sucursala Servicii Express, a pus la dispozitia beneficiarului un software care asigura generarea documentelor de transport AWB, precum si monitorizarea pe intregul flux de prezentare-prelucrare-distribuire, prin intermediul aplicatiei Track&Trace.

Operatorul national de servicii postale a castigat in luna martie a acestui an, in urma unei proceduri de licitatie publica la care au mai participat doua dintre cele mai importante firme de curierat din Romania, un contract de livrare la domiciliul destinatarilor a pasapoartelor simple electronice. Directorul General al Postei Romane, Alexandru Petrescu, declara la acel moment ca divizia de curierat a Postei Romane, prin serviciul Prioripost, este pregatita sa concureze, de la egal la egal, cu cei mai buni furnizori de servicii de curierat.

Parteneriatul cu Ministerul Afacerilor Interne – Directia Generala de Pasapoarte se deruleaza din 1 aprilie 2015 si este valabil pe o perioada de 24 de luni. Valoarea contractului este estimata la 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro), urmand ca Posta Romana sa expedieze pana la 45.000 de pasapoarte.

Sursa foto: Shutterstock: Pasaport

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri