Odata cu adoptarea noii „legi a business angels”, domeniile in care cel mai probabil vor fi facute cele mai multe investitii vor fi IT-ul, industriile creative, serviciile medicale si turismul, a declarat pentru wall-street.ro, Florin Jianu, fost ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism si cel care s-a ocupat de redactarea legii.

“Forma legii realizate de Guvern a fost imbunatatita cu cei din asociatii precum ANIS (Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii din Romania), RBL (Romanian Business Leaders), adica cu oameni precum Andrei Pitis, Marius Ghenea, Dragos Anastasiu. Am reusit sa scadem pragul minim de investitie de la 5.000 de euro la 3.000 de euro. Totodata a fost introdus un prag superior al investitiei de 200.000 de euro. Ca domenii au fost excluse sectoare precum cel financiar sau imobiliar pentru a se evita specula. De asemenea, eu vedeam ca domenii care se potrivesc acestei legi sectoare precum IT-ul, industriile creative, turismul, serviciile medicale, dar, daca legea ar fi mers in aceasta forma s-ar fi considerat ajutor de stat. Si astfel au fost acceptate toate domeniile, dar in acestea vor fi probabil cele mai multe investitii”, a explicat Jianu, in prezent presedinte al Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

El a mai spus ca o investitie medie de tip business angels intr-o companie este in jurul a 5.000-10.000 de euro la nivel european si ca si in Romania, sumele alocate per companie vor fi similare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Legea business angels: beneficiile si lipsurile pentru investitori