Utilizatorii Facebook din Europa nu vor mai avea acces la noi optiuni si aplicatii ale platformei, daca autoritatile europene vor decide reglementarea retelei sociale online din cauza temerilor legate de confidentialitatea datelor personale, a avertizat Facebook, potrivit independent.co.uk.

Facebook este tinta unor investigatii ale mai multor agentii de reglementare din tarile europene, referitor la confidentialitatea datelor, iar reteaua de socializare spune ca ar trebui ca aceste anchete sa fie oprite pentru ca vor ajunge sa o coste prea mult. Daca fiecare tara europeana va incerca sa reglementeze modul in care foloseste Facebook informatiile despre utilizatori si modul in care platforma de socializare isi defasoara activitatea, costurile pentru Facebook ar putea creste mult prea mult, punand reteaua in imposibilitatea de a lansa noi servicii si optiuni, a amenintat Richard Allan, vicepresedintele Facebook pentru Europa, care este responsabil cu politicile publice, intr-un articol publicat de Financial Times, scrie Mediafax.

"Reglementarile la nivel national ar pune obstacole serioase si in calea companiilor care fac afaceri pe internet. Costurile platformei Facebook ar creste, iar utilizatorii din Europa ar putea observa ca noile servicii si optiuni ar deveni disponibile pentru ei mult mai tarziu sau deloc", a spus Richard Allan. Oficialul Facebook a spus ca un control sporit ar putea deteriora climatul economic pentru micile afaceri (startups) din Europa, iar dezvoltarea la nivel global ar fi in pericol.

"Cele mai mari victime ar fi micile companii europene. Urmatoarea mare idee s-ar putea sa nu vada lumina zilei", a mai spus Allan. Articolul semnat de Richard Allan a venit ca raspuns la ingrijorarile crescande din randul mai multor tari europene referitor la modul in care Facebook utilizeaza datele personale ale cetatenilor lor. Mai multe tari, printre care Belgia si Olanda, au demarat anchete privind Facebook, iar reteaua de socializare sustine ca de fapt aceste tari ar trebui sa vorbeasca cu autoritatile de reglementare din Irlanda, unde Facebook isi are sediul pentru Europa.

In Irlanda, Facebook este reglementat de Comisia Irlandeza de Protectie a Datelor (Irish Data Protection Commissioner). Site-ul face adeseori trimitere la reglementarile irlandeze cand este chestionat referitor la posibilitatea ca modul sau de gestionare a datelor sa fie controlat mai bine de guvernul fiecarei tari in parte. Daca fiecare tara va ajunge sa verifice functionarea Facebook, procesul va deveni mult prea costisitor pentru site, potrivit lui Richard Allan.

Sursa foto: Profil Facebook/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri