Nova Media a fost descalificata intrucat nu a indeplinit conditiile impuse prin caietul de sarcini, se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Pana 13 mai comisia de licitatie va anunta castigatorii in urma ofertelor initiale depuse si daca este necesar sa fie organizate runde de licitatie.
In cadrul licitatiei sunt disponibile doua multiplexuri nationale, 31 de multiplexuri regionale si 19 multiplexuri locale de televiziune digitala terestra.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judet din categoria E, conform clasificarii din caietul de sarcini. Taxele de licenta au fost stabilite de Guvern in februarie 2014.

Citeste si:

Prin intermediul fiecarui multiplex national se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare care poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de zece ani.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.