Deutsche Telekom a incheiat marti un acord cu guvernul Slovaciei pentru preluarea de la acesta a unei participatii de 49% la Slovak Telekom, la care va deveni astfel singurul proprietar, pentru suma de 900 de milioane de euro, transmite MarketWatch.

"Am continuat procesul de vanzare a participatiei statului la Slovak Telekom, iar suma oferita de Deutsche Telekom este peste valoarea unei oferte de vanzare la bursa, stabilita la circa 750 milioane de euro", a declarat ministrul slovac de Finante Peter Kazimir, relateaza Mediafax.

El s-a referit la anularea recenta a vanzarii participatiei de 49% la Slovak Telekom, cea mai mare companie de telecomunicatii mobile si fixe din Slovacia, la bursele din Londra, Bratislava si Praga. Deutsche Telekom, care detine deja 51% din actiunile Slovak Telekom, devine prin preluarea participatiei statului slovac singurul proprietar al companiei.

Grupul german si guvernul slovac au mai convenit ca 100 de milioane de euro din pretul convenit sa fie blocate intr-un cont escrow, pana la finalizarea unor litigii in care este implicata Slovak Telekom. Cei doi actionari au decis si reluarea platii de dividende de catre Slovak Telekom, ceea ce va face ca statul sa primeasca 16 milioane de euro din profitul net din 2014 al companiei, de 43,6 milioane de euro.

Anterior, guvernul slovac a criticat Deutsche Telekom pentru ca a refuzat sa distribuie dividende din profitul Slovak Telekom. Este probabil ca guvernul sa foloseasca veniturile din vanzarea Slovak Telekom pentru rambursarea unor imprumuturi publice sau la preluarea unor active de generare a electricitatii, scoase la vanzare de compania italiana Enel.

Grupul german Deutsche Telekom desfasoara operatiuni in aproximativ 50 de tari si are circa 229.000 angajati la nivel mondial. In Romania, grupul Deutsche Telekom este prezent prin Telekom Romania Communications, divizie care acopera operatiunile fixe, si Telekom Romania Mobile Communications, divizie de telecomunicatii mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri