Cercetarea estimeaza ca bugetele de afaceri vor creste in continuare, insa cresterea bugetelor alocate sectorului IT va fi mai lenta.

Studiul arata ca directorii de IT (Chief Information Officer - CIO) au bugete mai mari, dar trebuie sa contribuie mai mult la cresterea si eficientizarea afacerilor. Conform raportului, prioritatile CIO pentru anul in curs sunt imbunatatirea proceselor de afaceri - prioritate de varf pentru 62% dintre cei intervievati; atragerea, pastrarea si cresterea relatiilor cu clientii (48%) si cresterea competitivitatii (43%).

Din studiu reiese ca in anul 2006 prioritatile de tehnologie vor fi reprezentate de aplicatiile äbusiness inteligenceö (BI), de managementul proceselor de afaceri (Business Process Management - BMP) si de planificarea resurselor (Enterprise Resource Planing - ERP), dar si managementul relatiilor cu clientii (Customer Relationship Management - CRM, anunta NewsIn.

Pentru 2007 si 2009 trendul de dezvoltare va fi acelasi, insa studiul releva mai multe particularitati, cea mai notabila fiind necesitatea cresterii veniturilor (care este pe locul doi in topul prioritatilor anului 2007).

De asemenea directorii IT mai sunt preocupati si de managementul performantei firmei (Corporate Performance Management - CPM), accelerarea ritmului schimbarilor si scurtarea ciclurilor de productie.

Studiul äAgenda CIO Romaniaö se bazeaza pe raspunsurile date de 21 de directori IT al celor mai mari companii din tara care administreaza cumulat in anul 2006 un buget IT de 220 de milioane de euro, iar companiile lor au venituri insumate de 15 miliarde de euro.

CIO Council Romania este asociatia industriala a clientilor IT din sectorul de companii. Membrii asociatiei sunt directori IT de top ai unor companii importante ca British American Tobacco, CEC, ALRO, ING Bank, Banca Nationala a Romaniei, Nestle, Pepsi, Petrom, Posta Romana, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Romtelecom, Selgros, Shell Gas, Tuborg si Vodafone Romania. Obiectivul principal al CIO Council este de a promova si de a proteja interesele corporatiilor in domeniul IT si comunicatii.