Google lucreaza in prezent la un proiect prin care tehnologia este inclusa in tesaturi, la propriu. Practic, prin proiectul Jacquard, realizat in grupul de proiecte si tehnologii avansate al Google, compania intentioneaza sa creeze tesaturi inteligente.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Potrivit Bloomberg prin proiectul Jacquard, Google incearca sa teasa la propriu capabilitati de atingere si gesturi in textile, ceea ce ne aduce mai aproape de un viitor in care hainele pot fi folosite ca o extensie a vietilor noastre digitale.

Practic, Google doreste ca tehnologia sa fie integrata in tesatura si nu cusuta sau lipita de o haina traditionala. Fire conductoare high-tech pot fi tesute in material prin masini de tesut industriale existente, ceea ce va permite variatii nelimitate ca design. "Jacquard este o panza alba pentru industria modei", scrie compania pe site-ului proiectului, explicand ca designerii pot folosi tesatura ca pe orice alt material textil, adaugand un nou strat de functionalitate designului lor fara a fi nevoiti sa invete nimic despre electronice.

Google lucreaza deja cu Levi Strauss&Co pentru aceasta initiativa. Compania lucreaza de asemenea la un ecosistem de aplicatii si servicii care iti vor permite sa interactionezi cu dispozitivele electronice doar atingandu-ti hainele. Wired a discutat cu Ivan Poupyrev, lead technical program in cadrul diviziei de proiecte avansate a Google. Poupyrev isi imagineaza ce ar putea aduce implementarea acestor tesaturi inteligente: "Cum ar fi ca telefonul tau sa stie ca te imbraci si sa cheme un Uber imediat ce te incalti? Sau cum ar fi sa poti sa iti urmaresti automat exercitiile imediat ce iti pui pantofii de alergat? Cum ar fi sa comunici cu telefonul doar printr-o atingere a mainii? Cum ar fi daca ar putea sa iti raspunda?".

Citeste si:
Huawei Harmony OS, gata pentru smartphone-uri in 6-9 luni
Huawei ar putea avea...
Sursa foto: google.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads