Intel, cel mai mare producator de cipuri la nivel mondial, a convenit preluarea companiei rivale Altera, pentru 16,7 miliarde dolari, pentru a compensa declinul cererii in industria PC-urilor prin extinderea pe segmentul cipurilor destinate centrelor de date, care asigura marje mai mari de profit.

Intel va putea prin aceasta achizitie, cea mai mare din istoria sa, sa unifice operatiunile in domeniul procesoanelor cu productia de cipuri programabile, utilizate, printre altele, la accelerarea cautarilor pe web, transmite Reuters. Pretul oferit pentru Altera, companie cu sediul in San Jose, California, este de noua ori veniturile anticipate, potrivit datelor Thomson Reuters, scrie Mediafax.

"Pare un pret foarte mare. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc, de o marime apropiata, a fost preluarea NetLogic de catre Broadcom, in care pretul a fost de opt ori veniturile anticipate si nu s-a sfarsit prea bine pentru Broadcom", a spus Kevin Cassidy, analist la Stifel, Nicolaus & Co. Integrarea Altera in Intel va crea o noua clasa de produse care va conferi clientilor imbunatatirea semnificativa a performantelor, costuri mai mici si mai multa flexibilitate, a spus directorul financiar al Intel, Stacy Smith.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In vizita la centrul Intel de inteligenta artificiala din Timisoara