Intel, cel mai mare producator de cipuri la nivel mondial, a convenit preluarea companiei rivale Altera, pentru 16,7 miliarde dolari, pentru a compensa declinul cererii in industria PC-urilor prin extinderea pe segmentul cipurilor destinate centrelor de date, care asigura marje mai mari de profit.

Intel va putea prin aceasta achizitie, cea mai mare din istoria sa, sa unifice operatiunile in domeniul procesoanelor cu productia de cipuri programabile, utilizate, printre altele, la accelerarea cautarilor pe web, transmite Reuters. Pretul oferit pentru Altera, companie cu sediul in San Jose, California, este de noua ori veniturile anticipate, potrivit datelor Thomson Reuters, scrie Mediafax.

"Pare un pret foarte mare. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc, de o marime apropiata, a fost preluarea NetLogic de catre Broadcom, in care pretul a fost de opt ori veniturile anticipate si nu s-a sfarsit prea bine pentru Broadcom", a spus Kevin Cassidy, analist la Stifel, Nicolaus & Co. Integrarea Altera in Intel va crea o noua clasa de produse care va conferi clientilor imbunatatirea semnificativa a performantelor, costuri mai mici si mai multa flexibilitate, a spus directorul financiar al Intel, Stacy Smith.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri