SanDisk, unul dintre cei mai mari producatori de memorii externe,dar si de solutii periferice pentru PC-uri, a reusit performanta de a realiza cel mai mic stick de memorie USB 3.0 de 128GB de pe piata.

Modelul SanDisk Ultra Fit USB 3.0 are dimenisiuni mai mici decat ale unei monede, iar in prezent el suporta capacitate de stocare si de pana la 128GB, suficienti pentru a stoca cea mai mare parte a informatiilor utile, dar mai ales a proiectelor sau fisierelor care ocupa mult spatiu.

Desi pana in prezent suporta o memorie de pana la 64GB, producatorul de memorii a lansat si versiunea cu o capacitate de stocare de pana la 129GB ceea ce il transforma in cel mai mic stick de memorie de pe piata. Dupa numele pe care il poarta, SanDisk Ultra Fit USB 3.0 vine cu viteza de transfer de pana la 130 de megabytes pe secunda datorita standardului USB 3.0 cu care este echipat.

Pentru cei interesati de o capacitate de stocare si mai generoasa, producatorul de memorii a prezentat recent si modelul SanDisk Ultra USB 3.0, insa cu o dimensiune ceva mai mare si cu viteze de transfer ceva mai reduse, de pana la 100 megabytes pe secunda.

Cum inca vorbim despre capacitati mari de stocare pentru o memorie, un design aparte si o tehnologie inca destul de piperata ca si cost de productie, memoria Ultra Thin de la SanDisk are un pret de 120 de dolari (circa 500 de lei) si de circa 200 de dolari pentru modelul de 256 GB. Interesant este insa ca varianta de 64GB a stick-ului de memorie de mici dimensiuni al SanDisk se comercializeaza in reteaua magazinelor online la preturi si de circa 27 de dolari, pe Amazon.

Citeste si:
2Parale: ce branduri au preferat romanii in ultimele 12 luni
2Parale: ce branduri au...

In Romania deocamdata nu este disponibil modelul de 128 GB, dar sunt magazine care comercializeaza stick-urile de memorie SanDisk Ultra Fit cu o capacitate de 64GB.

De exemplu, magazinul Altex listeaza produsul de 64GB la un pret de circa 180 de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
2Parale devine 2Performant si deschide afilierea internationala