Compania Google lucreaza la un proiect revolutionar, intitulat "Project Soli", care ar putea sa le permita oamenilor sa controleze diferite dispozitive fara a le atinge, potrivit huffingtonpost.com.

Prin acest proiect, Google spera sa revolutioneze modul in care oamenii interactioneaza cu tehnologia. Intitulat "Project Soli", noul proiect al companiei se foloseste de un radar (un senzor) pentru a detecta miscarile mainii si micile miscari ale degetelor si pentru a controla astfel toate functiile unui dispozitiv, de la volumul acestuia pana la pornirea si oprirea sa, conform Business Insider, scrie Mediafax.

Acest senzor este mai mic decat o unghie si poate fi integrat in aproape orice dispozitiv. "Radarul are proprietati pe care nicio alta tehnologie nu le are", a declarat Ivan Poupyrev, fondatorul "Project Soli", intr-o inregistrare video in care prezinta acest proiect. "Poate fi utilizat prin diferite materiale, poate fi integrat in obiecte, ne permite sa realizam miscarile intr-un mod precis si ce este cel mai interesant la acest radar este ca poate fi redus ca dimensiuni si poate fi introdus intr-un cip minuscul", a mai spus acesta.

Acest proiect incearca sa interpreteze complexitatea unei maini intr-o noua tehnologie, impingand lucrurile mai departe de banala atingere a dispozitivelor si aplicand finete actiunilor umane in zona virtuala. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in acest moment o companie prezenta pe toate marile pietele globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.

Citeste si:
Huawei Harmony OS, gata pentru smartphone-uri in 6-9 luni
Huawei ar putea avea...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads