Guvernul Israelului a cerut grupului telecom Orange sa isi ceara scuze, dupa ce directorul executiv al companiei a spus ca ar parasi tara (abandon the country – in original) daca ar putea, scrie Financial Times.

Remarca facuta joi de Stephane Richard, vine pe fondul unei presiuni internationale in crestere pentru boicotarea Israelului cabinetului de dreapta al lui Benjamin Netanyahu.

Ministrul de externe al Israelului i-a scris lui Richard Stephane, cerandu-i acestuia sa isi retraga remarca, intr-o disputa care ar putea avea implicatii diplomatice mari, cu atat mai mult cu cat Franta detine 25% din actiunile grupului.

Tzipi Hotovely s-a aratat „profund ingrijorat” in legatura cu declaratiile directorului executiv al Orange. „Admit faptul ca am fost surprins neplacut de aceste declaratii, care nu fac cinste unei companii globale precum Orange”, a scris ministrul.

Partner Communications Company din Israel lucreaza sub brandul Orange, printr-un contract datand din 1998. Compania frantuzeasca nu are actiuni in operatiunile israeliene care deservesc 2,7 milioane de abonati si detine o cota de piata de 28%.

Citeste si:
Telekom, reduceri si noi oferte pentru clientii business
Telekom, reduceri si noi...

Intr-o conferinta de presa, seful Orange a subliniat ca ar dori sa retraga brandul Orange de pe piata, dar ca acest lucru ar necesita timp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, minute nelimitate si date in roaming pentru companii