Mai multe studiouri de la Hollywood au anuntat ca vor scoate la vanzare 75 de filme pe Blu-ray Disc next-generation, in Japonia, la finele anului curent, informeaza Rompres. Companiile de film printre care Walt Disney Co., Sony Pictures Entertainment, Paramount Pictures, Warner Bros. si 20th Century Fox au anuntat la o conferinta de presa din Tokyo ca vor scoate la vanzare 75 de filme pe Blu-ray Disc next-generation, in Japonia, filme printre care "Codul Da Vinci" de la Sony Pictures si "Puiul mic" de la Walt Disney.

Ambele tehnologii promit o capacitate de stocare si o calitate a imaginii video mult superioare actualelor DVD-uri. Suporterii Blu-ray sustin ca acesta are o capacitate de stocare mai mare, in timp ce firmele care sprijina HD-DVD considera ca acest format este mai ieftin si mai compatibil cu actuala tehnologie de productie a DVD-urilor. Formatul care va deveni urmatorul standard pentru DVD va aduce firmei detinatoare importante beneficii din vanzarea de licente.

Formatul Blu-ray este in competitie cu formatul HD DVD. Blu-ray este sustinut de Sony Corp., Matsushita Electric Industrial Co., care fac produse sub marcile Panasonic, Sharp Corp., Hitachi si Pioneer Corp., in cazul companiilor nipone, fiind sustinut si de Samsung Electronics Co., Apple Computer Inc. si Dell Inc. HD DVD este sustinut de producatorii de electronice Toshiba Corp. si NEC Corp., precum si de Intel Corp. si Microsoft Corp.

Printre studiourile de film, Warner si Paramount au anuntat ca vor face filme pe DVD-uri de ambele formate, acordand Blu-ray-ului aproximativ 80 de procente din piata globala. Universal a anuntat ca va face filme pe HD DVD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri