O echipa de cercetatori de la DADSS (Driver Alcohol Detection Systems for Safety) lucreaza la un senzor care ar urma sa depisteze daca te urci baut la volan, scrie TheRegister.co.uk.

Facilitatea este gandita pentru a detecta daca cantitatea de alcool expirata de sofer depaseste pe cea legala. Daca raspunsul este afirmativ, sistemul opreste automat masina, soferul neputand sa porneasca de pe loc.

Tehnologia se foloseste de raze infrarosii directionate catre moleculele respiratiei. Dioxitul de carbon si moleculele de alcool absorb cantitati diferite de lumina, astfel incat masuratorile pot fi realizate.

„Localizarea si precizia senzorilor, combinate cu curentii de aer, permit sistemului sa detecteze si testeze foarte rapid respiratia soferului”, conform DADSS.

Exista de asemenea si varianta tactila, un senzor de pe schimbatorul de viteze sau volan testand nivelul de alcool din sange, direct din piele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri