Sistemul a fost spart pe parcursul weekend-ului, iar compania a anuntat ca a inchis magazinele sale online care comercializau echipament de acces pentru internetul de mare viteza, urmand a plati daune persoanelor ale caror informatii au fost accesate. Compania de telecomunicatii a precizat, de asemenea, ca va informa marile companii de carduri de credit ale caror clienti au fost afectate. De asemenea, clientii vor fi anuntati via e-mail, prin telefon sau scrisori.

"Recunoastem ca vorbim despre o piata activa a ilegalitatilor de acest gen, pentru obtinerea de informatii personale. Ne-am implicat atat in a ne proteja clientii si datele lor personale dar si facem tot posibilul pentru a pedepsi reufacatorii”, a precizat Priscilla Hill-Ardoin, ofiterul responsabil pentru protejarea acestor informatii, al AT&T.

Purtatorul de cuvant al AT&T, Walt Sharp, a precizat ca singura companie online care comercializeaza echipament DSL, www.sbcdslstore.com, a fost de asemenea afectat de catre hackeri. Abonatii serviciilor DSL insa, nu au fost afectati.

AT&T a fost timp de 60 de ani cea mai mare companie de telecomunicatii din lume, avand, pana in 1984, un monopol practic complet asupra telefoniei in Statele Unite. in 1984, AT&T a fost impartita de guvernul american in mai multe companii care se concureaza una pe alta. AT&T deriva direct din compania fondata de Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului.