Eric Schmidt, CEO al Google Inc. se va alatura consiliului director al Apple Computer Inc., au anuntat reprezentantii companiei producatoare de computere personale.
Alaturarea lui Schmidt la boardul Apple va creste numarul membrilor consiliului la opt, din acesta facand parte si Steve Jobs, co-fondatorul si CEO al Apple, dar si Al Gore, vice-presedintele S.U.A.

Eric a facut treaba foarte buna ca CEO al Google si abia asteptam contributia sa la Apple, a precizat Steve Jobs. Ca si Apple, Google si-a indreptat atentia catre inovatie si cred ca experinta lui Eric va fi foarte valoroasa pentru viitorul companiei noastre.

Schmidt, in varsta de 51 de ani a fost ales la o intalnire a consiliului tinuta marti, a precizat un purtator de cuvant al Apple. Fostul CEO al Google este de asemenea entuziasmat pentru alegerea facuta, el declarand ca "Apple este una dintre companiile din lume pe care le admir cel mai mult. Sunt nerabdator sa lucrez alaturi de Steve Jobs si sa ajut conducerea Apple in toate lucrurile extraordinare pe care le fac, a completat el.

Analistii considera ca venirea lui Schmidt la Apple va aduce mari beneficii companiei, asta pentru ca Apple s-ar putea axa pe segmente ca si publicitatea pe internet, una dintre cele mai profitabile segmente de afacere ale Google.

Schmidt s-a alaturat celor de la Google dupa ce si-a incheiat activitatea la Novell Inc., producator de software, unde a ocupat postul de presedinte si CEO. Inainte de asta a fost directorul operatiunilor tehnice al Sun Microsystems Inc. In anii 80', Schmidt a lucrat ca cercetator la Xerox's Palo Alto Research Center (PARC) si la Bell Labs and ZiLOG.

Consiliul de directori ai Apple include si reprezentantul Intuit Inc., J. Crew si cel al Genentech Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri