La numai doua luni de la lansarea pe piata spre vanzare a noului Apple Watch, surse apropiate companiei sugereaza ca inginerii americani lucreaza deja la proiectoarea celei de-a doua generatii a ceasului inteligent, un dispozitiv pe care compania il pregateste pentru 2016.

Potrivit mai multor informatii aparute in mediul online, viitorul Apple Watch va dispune de camera foto si video, un nou sistem wireless si preturi mai mari pentru modele premium targetate in functie de specificatiile de care va beneficia.
Pe viitorul dispozitiv inteligent pe care Apple il pregateste se va regasi si o camera foto FaceTime, capabila sa realizeze apeluri video intre utilizatori, sprijinita si de noile functii pe care watchOS 2.0 le va avea la indemana, dupa cum a prezentat compania americana noutatile in cadrul evenimentului Worldwide Developers Conference de la inceputul acestei luni.

Mai mult, Apple planuieste ca cea de-a doua generatie a ceasului inteligent sa nu mai fie atat de dependent de iPhone. Desi in prezent sunt functii ale ceasului care functioneaza fara necesitatea utilizarii telefonului mobil, asa cum este cazul activitatii de monitorizare, a platilor mobile sau a ascultarii de muzica, sunt alte multe functii care necesita conectarea terminalului prin bluetooth la telefon.

Chiar daca pentru functiile ceva mai avansate inca va avea nevoie de datele disponibile pe telefonul inteligent, inginerii de la Apple lucreaza la integrarea unui nou chipset Wi-Fi mai pefromant care sa nu necesite atat de multa dependenta de telefon.

Nicio schimbare in privinta bateriei

In ceea ce priveste bateria dispozitivului inteligent, Apple Watch 2 va dispune cel mai probabil de o baterie similara cu cea de pe actualul terminal, asta dupa ce compania a realizat mai multe studii in din care a inteles ca utilizatorii nu au o problema cu incarcarea zilnica a ceasului inteligent si ca majoritatea utilizatorilor ajung acasa dupa o zi de activitate cu ceasul la mana si inca mai au 40% din baterie disponibil.

Potrivit unor surse citate de 9to5Mac.com, un utilizator obisnuit incheie ziua cu inca 30-40% din bateria de pe ceas disponibila, ceea ce face ca inginerii Apple sa nu considere o prioritate acest mic amanunt. Chiar si asa, bateria ramane unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de un astfel de dispozitiv, in conditiile in care sunt deja astfel de ceasuri cu o autonomie mult mai buna, asa cum este cazul, de exemplu, al ceasului Vector Watch, dezvoltat de catre Radu Georgescu, laudat in presa internationala pentru autonomia de o luna de care dispune.

Totodata, Apple planuieste sa introduca noi versiuni de ceasuri inteligente Apple Watch cu preturi ce sa depaseasca pragul de 1.000 de dolari si sa acceseze in acest fel o nisa de utilizatori premium, fani ai brandului, dispusi sa plateasca chiar si peste aceasta suma pentru un dispozitiv care momentan nu face foarte multe lucruri.
http://9to5mac.com/2015/06/18/apple-watch-2-camera-tetherless/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri