Sony Computer Entertainment, divizia care cuprinde printre altele si productia de console de jocuri PlayStation, detine pana la 90% din piata europeana de profil, potrivit unui interviu al reprezentantilor companiei japoneze, aparut in publicatia VG247.

Conform Sony, PlayStation 4 detine chiar si peste 90% din piata in Europa continentala, consola de jocuri PS4 fiind cea mai populara consola de jocuri video din fiecare tara europeana in care aceasta se afla pe rafturile magazinelor spre vanzare.

„Detinem o pozitie dominanta in fiecare piata pe care activam in Europa, mai ales in regiunea continentala. Nu cred ca exista piata pe care sa avem mai putin de 70% din cota, iar ponderea poate creste si la peste 90% din piata”, a declarat Jim Ryan, presedinte si CEO al Sony Computer Entertainment pentru regiunea Europei.

Conform datelor oficiale furnizate de catre reprezentantii Sony, compania japoneza a reusit ca de la lansarea produsului pe piata, in toamna anului 2013, sa vanda peste 22 milioane de console.

Xbox One, principalul contracandidat al PS4 pe piata consolelor de jocuri video, nu a reusit sa se impuna atat de mult pe acest segment, in ciuda asteptarilor foarte mari legate de acest dispozitiv. Conform statisticilor, Xbox One se afla peste consola PlayStation 4 a celor de la Sony doar pe cateva piete internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri