Similar cu selfie stick-urile insa ceva mai scumpe, dronele vor deveni un nou “sport national”: le vezi la nunti, proteste (cu sau fara biciclisti), baluri de absolvire, petreceri private sau pur si simplu le auzi survoland prin parcuri. In magazinele online din Romania se gasesc deja spre vanzare zeci de drone cu preturi pornind de la 100 de lei pana la 18.000 de lei.

Merita insa? Ce spun review-urile si ce recomanda? Vezi mai jos o lista de recomandari ale noastre, bazate pe recenzii ale specialistilor.

Cheerson CX-10

Marketat ca fiind cea mai mica drona cu patru elice din lume, este putin mai mare decat o moneda. Practic, o jucarie buna, cu review-uri excelente din partea utilizatorilor. “Este una dintre cele mai bune drone pe care le-am folosit vreodata! Bateria este insa putin cam slaba”, comenteaza un client. Un altul spune ca este absolut fantastica si ca a transformat sufrageria intr-un adevarat aerodrom. “Am cumparat doua si mai am doua pe drum. Trebuie sa le am in toate culorile”, spune un alt client.

Pret: 139 lei

DJI Inspire 1

La polul opus se situeaza drona profesionista DJI Inspire 1, cu filmare 4K, construita solid din fibra de carbon, performante excelente. Viteza de zbor poate atinge 80 km/h si cu stabilitate foarte buna.

Pretul este insa pe masura – 16.000 de lei.

Parrot AR.Drone 2.0 Power Edition

Situata intre dronele “de jucarie” si cele profesioniste, scumpe, AR.Drone 2.0 are doua camere integrate, este usor de manevrat si poate fi controlata destul de usor, chiar si de catre incepatori. Daca vrei o jucarie satisfacatoare care sa poata fotografia si sa faca videoclipuri HD la un pret bun, aceasta este.

AR.Drone 2.0 nu vine cu niciun fel de controller, bazandu-se pe un device iOS sau Android conectat la un hotspot Wi-Fi generat de drona.

Pret: 1679 lei

Parrot Rolling Spider

Parrot Rolling Spider se controleaza prin Bluetooth, de pe telefon/tableta. Cantareste doar 55 de grame si este destul de mica pentru a ateriza in palma ta, fiind excelent pentru zborul in casa, dar si afara. Rotile sunt detasabile, insa cand le lasi, poti lovi drona fara teama ca ai putea sa o strici. Durata de zbor este redusa, doar 8 minute, insa drona este stabila si, in mod clar, ofera o experienta placuta.

Pret: 459 de lei

Parrot Jumping Sumo

De ce doar in aer? Hai si pe pamant! Spre deosebire de Rolling Spider sau de Parrot AR.Drone, principalul mediu ar Jumping Sumo este pamantul. A spune insa ca nu se poate desprinde ar fi fals – poti sa o faci sa sara in aer pana la 80 de cm inaltime, insa apoi gravitatia isi face treaba si o tranteste pe senile, inapoi. Controlul se face tot prin aplicatie mobila.

Pret: 661 lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri