Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanti integratori IT&C din regiune, si Orange Romania, vor contribui la implementarea unui proiect de cercetare si dezvoltare de tehnologii avansate pentru servicii de urgenta de ultima generatie la nivel european. Cele doua companii fac parte dintr-un consortiu international de prestigiu care va dezvolta proiectul NEXES (Next Generation Emergency Services).

NEXES urmareste sa inoveze serviciile de urgenta din Europa, prin cercetarea si dezvoltarea de sisteme si tehnologii avansate de comunicatii IP. Astfel, proiectul european, ce se va desfasura in perioada 2015 - 2018, isi propune sa faciliteze comunicarea integrata in situatii de urgenta, inclusiv prin canale precum social media, exploatarea sistemelor de localizare pentru identificarea mai rapida si mai eficienta a locatiei unde are loc o situatie de urgenta si cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice de urgenta la nivel european.

In cadrul proiectului, Orange va oferi expertiza si infrastructura de comunicatii pe baza carora Teamnet va dezvolta si integra servicii software pentru aplicatiile dedicate serviciilor de urgenta la nivel national. Astfel, pe langa apeluri vocale, vor putea fi redate mesaje multimedia, asigurand acces cetatenilor si reprezentantilor institutiilor medicale de pe orice tip de dispozitiv precum smartphone sau tableta pentru a interveni intr-un timp cat mai scurt intr-o situatie de urgenta.

“NEXES este o initiativa extrem de importanta a Uniunii Europene, parte din programul de cercetare si dezvoltare Horizon 2020, care are potentialul sa contribuie sustenabil la revolutionarea serviciilor de urgenta prin democratizarea si standardizarea acestora in toata Europa. Suntem mandri sa facem parte din acest consortiu, si, astfel, sa sustinem transformarea si evolutia societatii prin tehnologie”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group. NEXES vine in sprijinul obiectivelor Uniunii Europene de a dezvolta un sistem universal pentru gestionarea serviciilor de urgenta la nivel european. Proiectul va exploata tehnologii ample de comunicatii si localizare pentru a oferi cetatenilor servicii de ultima generatie, la cele mai inalte standarde, pentru o societate mai sigura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri