Hackeri au reusit sa sustraga informatii sensibile, intre care coduri de securitate sociala, privind 21,5 milioane de americani care erau stocate in baze de date ale unor institutii publice, a anuntat joi Biroul de Management al Personalului (OPM), relateaza Reuters.

Dintre cele 21,5 milioane de persoane, 19,7 milioane au facut o cerere de a avea acces la informatii protejate, care a permis efectuarea unei anchete ce a condus la colectarea acestor date, precizeaza OPM, scrie Mediafax.

Alte date privind 4,2 milioane de functionari aflati in activitate sau nu au fost furate de asemenea in cadrul unui atac cibernetic "distinct, dar legat" de primul, continua OPM, precizand ca multe dintre persoanele vizate fac parte din cele doua grupuri.

Orice persoana care a fost supusa unei verificari a antecedentelor sale, incepand din anul 2000, a fost foarte probabil afectata de aceasta piraterie, anunta OPM.

Biroul american de Management al Personalului afirma ca nu dispune "in acest stadiu de nicio informatie" care sa-i indice ca aceste informatii au fost raspandite sau utilizate in scopuri frauduloase

Sursa foto: Hacker, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri