Computer Generated Solutions (CGS), cel mai mare jucator de pe piata locala de outsourcing, cu aproximativ 3.000 de angajati, are in plan sa recruteze 200 de oameni pana la finalul anului, angajarile urmand sa fie facute in toate cele patru centre pe care le are in Romania (Bucuresti, Brasov, Sibiu si Targu-Jiu), a declarat pentru wall-street.ro, Vladimir Sterescu, directorul general al companiei.

In martie, CGS anunta ca are in plan sa angajeze in prima parte a anului in jur de 500 de persoane.

“Anul acesta avem in plan sa extindem cateva proiecte in toate cele patru sedii curente in care ne desfasuram activitatea. In ceea ce priveste posturile disponibile, acestea ar fi pe zona de customer care, unde cautam vorbitori de limba engleza, franceza, germana, italiana, spaniola si maghiara”, a precizat Sterescu pentru wall-street.ro.

Majoritatea angajatilor CGS Romania lucreaza pe posturi de customer care, customer suport, IT helpdesk, account receivable sau de reprezentant relatii cu clienti. Aproape 70% dintre ei vorbesc cel putin o limba straina la un nivel avansat, compania oferind servicii in 18 limbi straine. De asemenea, 90% dintre angajat sunt studenti sau au absolvit o institutie de invatamant superior.

Angajatii care stiu limbi straine si IT, greu de gasit

„In prezent, sunt foarte greu de gasit candidatii care pe langa cunoasterea unei limbi straine au si alte cunostinte, precum ar fi cele de IT si vanzari”, mai spune managerul CGS Romania.

Anul trecut compania s-a extins cu al patrulea centru in Romania, pentru biroul din Targu-Jiu filiala americanilor recrutand peste 100 de persoane.

CGS are 1.400 de salariati la Bucuresti (2006), peste 1.000 in Brasov (sediu deschis in 2008), in jur de 500 la Sibiu (centru infiintat in 2011) si aproximativ 100 la Targu-Jiu (centru deschis anul trecut).

Sterescu a declarat ca una dintre tendintele actuale in ceea ce priveste salariile este presiunea mare pe limbile germana si franceza.

"In momentul de fata se cauta foarte multi vorbitori de limba franceza si germana ceea ce face ca cerintele celor care vorbesc cele doua limbi straine sa fie mai mari, de aici si presiunile in ceea ce priveste oferta salariala", explica Sterescu.

Anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de 31 de milioane de euro si un profit net de 6,3 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

„Unul dintre factorii care a influentat aceste cifre a fost deschiderea sediului CGS Romania de la Targu-Jiu. De asemenea, numarul clientilor a crescut, de unde si aceasta cifra de afaceri. Directiile noastre strategice de dezvoltare prevad dezvoltarea portofoliului de clienti europeni, in special in Europa Centrala si de Vest, unde consideram ca exista un foarte bun potential de care competentele noastre pot profita", spune directorul general al furnizorului de servicii.

Clientii din Europa Centrala si de Vest aduc profit

Vladimir Sterescu nu a oferit detalii despre numele clientilor companiei, insa cei care apeleaza cel mai des la servicii de outsourcing sunt jucatori din domeniul telecomunicatiilor, IT, domeniul bancar, asigurari si retail.

„Provocarea pentru noi este sa ne mentinem ritmul de recrutare in pas cu business-ul nou pe care il aducem in tara. Pe de alta parte, cautam sa atragem cat mai multi clienti din Europa Centrala si de Vest, unde este un mediu profitabil pentru CGS Romania.

Americanii de la Computer Generated Solutions au intrat pe piata locala in 2006 dupa ce au comparat EasyCall, companie fondata in 2002 de catre Vladimir Sterescu, Sorin Cristescu si Gheorghe Rusu.

CGS este o companie infiintata in 1984 in New York care furnizeaza solutii tehnologice de afaceri, comert electronic, consultanta, servicii de mesagerie, dezvoltare de aplicatii software si servicii de training pentru clienti din America de Nord, Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa.

Domeniul serviciilor de outsourcing este printre cele mai active in ceea ce priveste recrutarea de oameni. Printre principalii jucatori se numara Genpact, Accenture, Wipro Technologies, Computer Generated Solutions (CGS), Telepormance Romania, Webhelp, Blue Point, Competence Call Center sau Stefanini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri