Turkcell, cel mai mare operator din Turcia si una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila ca numar de abonati din Europa, si Ericsson (NASDAQ: ERIC) au semnat un Memorandum de Intelegere privind colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.

Principalul obiectiv al parteneriatului este intelegerea modului in care tehnologia 5G poate fi folosita, a necesitatilor de dezvoltare si implementare a retelelor, dar si evaluarea performantelor potentialelor echipamente 5G sau desfasurarea unor proiecte de cercetare dedicate.
„Turkcell este hotarata sa implementeze cele mai noi tehnologii in materie de retele de telecomunicatii, iar parteneriatul cu Ericsson ne ofera ocazia sa analizam nevoile si asteptarile consumatorilor si clientilor nostri din diverse industrii cu privire la modul in care vom putea utiliza tehnologia 5G,” a spus Kaan Terzioglu, CEO Turkcell.

„Ne asteptam ca tehnologia 5G sa fie implementata intr-un viitor foarte apropiat, tocmai de aceea, ne concentram eforturile pentru a descoperi modurile in care industria va adopta standardul 5G la nivel global pentru a putea oferi capabilitati si servicii superioare celor dedicate retelelor 4G”, a mentionat Hans Vestberg, CEO Ericsson. „Cu ajutorul parteneriatelor ca cel pe care l-am incheiat cu Turkcell putem implementa rezultatele proiectelor noastre de cercetare in retele live de test pentru a obtine informatii importate pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.”

Tehnologia 5G va contribui la evolutia intregului ecosistem de comunicatii, de la dispozitive la acces mobil, IP core sau cloud. Cele mai recente teste 5G desfasurate de Ericsson se concentreaza pe interactiunea dintre dispozitivele mobile si retelele de acces radio, atat in interior cat si in exterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri