Si-a dorit sa fie profesoara…de chimie. Insa cariera Angelei Galeta (43 de ani) a luat o cu totul alta turnura dupa ce in urma cu 20 de ani s-a angajat la SOS Satele Copiilor. A ramas in domeniul organizatiilor non-profit, iar acum se ocupa de gestionarea milioanelor de euro pe care Fundatia Vodafone le investeste anual in sanatate, educatie si alte proiecte sociale.

In 1995 Angela Galeta termina Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii din Bucuresti iar traseul pe care trebuia sa il urmeze era acele de a deveni profesoara.

“Dar nu a fost sa fie asa si am ales altceva. Am ajuns sa fac lucruri diferite de cele pe care le face un profesor, chimia nu imi foloseste, dar lucrez cu copiii. Nu regret deloc ca nu am devenit profesoara, ci, din contra. Fundatia face proiecte pentru a schimba lucrurile in bine si cred ca putin de tot am si eu o contributie”, explica Galeta.

Managerul lucreaza in cadrul Vodafone de zece ani, in 2005 preluand gestionarea proiectelor de responsabilitate sociala ale companiei (CSR), printre acestea numarandu-se dezvoltarea unor solutii de medicina pentru SMURD ori campania de donare de sange “O sansa pentru viata”. Anterior, a lucrat tot pentru zece ani (1995-2005) in cadrul SOS Satele Copiilor, ca specialist in relatii publice si coordonator pentru strangerea de fonduri.

In urma cu doi ani s-a alaturat Fundatiei Vodafone, organizatie infiintata in 1998, din postura de director general, la acel moment inlocuind-o pe Elena Serban, cea care a condus fundatia timp de 13 ani.

20 de milioane de euro in 17 ani. De unde vin banii

Fundatia Vodafone este prima organizatie corporativa a unei companii locale si prima din cadrul grupului Vodafone. In cei 17 ani de la lansare, fundatia a investit circa 20 de milioane de euro, in principal in domeniile sanatate, educatie si proiecte sociale (burse pentru copii, asistenta pentru batrani).

Bugetul de anul acesta al fundatiei este de 2,8 milioane de euro, mai mult de jumatate din suma mergand catre proiecte din sanatate. Banii provin din bugetul Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobile de pe piata locala, din cel al intregului grup Vodafone, din donatii ale angajatilor si alte persoane fizice, dar si din directionarea catre companie a impozitului 2%.

Companiile pot suplini golurile din societate

“Este foarte important ca si alte companii sa se implice la nivel social pentru ca sunt anumite domenii in care este lipsa de fonduri sau de experienta. Iar, daca noi, companiile, putem suplini aceste goluri, ar trebui sa o facem. Si trebuie intotdeauna sa apelam la ONG-uri pentru ca ele au experienta necesara in domeniu”, spune Galeta.

Sumele pe care Fundatia Vodafone le aloca programelor sunt investite pe baza unor runde de finantare. Mai exact, ONG-urile isi pot prezenta proiectele aplicand pe pagina de internet a fundatiei. Ulterior, membrii Consiliului de Administratie al fundatiei fac o preselectie a cazurilor care considera ca merita sa fie sponsorizate. In faza finala, acestia merg pe teren pentru a vedea fiecare proiect in parte, pentru a fi siguri ca situatia este reala si pentru a decide ce suma de bani trebuie alocata.

In prima parte a anului au fost organizate trei runde de finantare, in urmatoarele luni urmand sa se desfasoare alte trei. O runda, in valoare de 350.000 de euro, va incepe luni si se va incheia pe 28 august.

Printre cele mai importante proiecte desfasurate de Fundatia Vodafone de-a lungul celor 17 ani se numara infiintarea unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti la spitalul "Marie Curie" din Bucuresti (o investitie de 1,4 milioane de euro), implementarea unor solutii de telemedicina la serviciul de urgenta SMURD si spitalul "Marie Curie" (prin care medicii pot vedea de la distanta starea copiilor). Proiectele de telemedicina se desfasoara prin intermediul "Mobile for Good", cel mai mare program din Romania care foloseste tehnologia mobila pentru a schimba viata oamenilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri