Datele personale a pana la 2,4 milioane de clienti au fost accesate dupa ce o divizie a Carphone Warehouse a fost tinta unui atac cibernetic sofisticat, scrie The Australian.

Informatiile criptate de carduri de credit a peste 90.000 de persoane ar fi putut fi accesate in timpul atacului, a subliniat retailerul de telefonie. O investigatie a acesteia a descoperit numele, adresele, datele nasterii si detalii ale bancilor clientilor care ar fi putut fi accesati de hackeri. Un purtator de cuvant al Carphone Warehouse a subliniat ca atacul „a fost oprit imediat”, dupa ce sistemele l-au descoperit, miercurea trecuta.

Intrebat cand au inceput, efectiv, bresele in securitate, purtatorul de cuvant a spus ca in urma cu circa doua saptamani. Oficialii companiei au spus ca ii contacteaza pe toti clientii care ar fi putut fi afectati pentru a-i informa si a-i consilia pentru a reduce riscurile.

Diviziile afectate au fost OneStopPhoneShop.com, e2save.com si Mobiles.co.uk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri