RCS&RDS a intrat pe piata ceha de televiziune prin satelit

Operatorul de cablu TV si telefonie fixa RCS&RDS poate opera serviciul de televiziune prin satelit Digi TV in Republica Ceha incepand cu luna aceasta, obtinand deja licenta in acest sens de la autoritatile din domeniu din Cehia, au declarat reprezentantii companiei.

"Pachetele de programe oferite de Digi TV pentru piata ceha sunt disponibile in orice colt al teritoriului Republicii Cehe - aceasta fiind una dintre caracteristicile de baza ale serviciului DTH Digi TV", a declarat directorul de marketing al RCS&RDS, Ionut Tarcea, citat de NewsIn.

"Ca in Romania si in alte tari din regiune, publicul caruia ii este adresat Digi TV este format din orice persoana ce are un televizor, indiferent de venituri sau zona (rurala sau urbana) in care locuieste" a adaugat Tarcea. Consiliul Audiovizualului din Republica Ceha a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute cererea RCS&RDS depusa in primele zile ale lunii august, initial respinsa din cauza documentatiei incomplete.

Tarcea a refuzat sa faca orice comentariu in privinta sumelor investitiilor programate pentru intrarea pe piata din Republica Ceha. Pachetul Digi TV se va afla in competitie directa, dar la preturi relativ mai mici, sustine reprezentantul companiei, cu furnizorii cehi de televiziune prin satelit UPC Ceska Republika si Karneval Media, pe cale de a fi achizitionata de furnizorul american. "Preturile Digi TV din Cehia sunt competitive, iar pachetele de programe sunt cat se poate de complete", a spus Tarcea. Publicul ceh are la dispozitie prin Digi TV o grila de 24 de programe tv si programe.

In Romania Digi TV are 340.000 de abonati, iar, incepand cu anul trecut, RDS&RCS urmeaza o strategie de extindere. In Ungaria serviciul are deja 100.000 de abonati, iar in Slovacia 10.000. "Intentionam sa continuam extinderea in Europa centrala si de est, in curand in zona ex-Iugoslaviei", a incheiat Tarcea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri