BitDefender, divizia de securitate a grupului Softwin, a anuntat semnarea unui acord de parteneriat cu Tech Data, corporatie americana specializata in distributia de produse IT&C, prin care aceasta va furniza clientilor sai produsele romanesti de securitate a datelor.

Fondata in 1974, compania Tech Data a depasit anul trecut cifra de afaceri de 20 de miliarde de dolari si opereaza in peste 100 de tari, clasandu-se pe locul 107 in topul Fortune 500.

Parteneriatul permite accesul BitDefender la imensa retea de distributie Tech Data pe intreg teritoriul Statelor Unite constand in peste 90.000 de companii. Alianta BitDefender cu TechData nu se opreste totusi aici, cele doua firme continuand sa semneze acorduri de distributie si pentru alte tari, prin filialele locale. Primele contracte, semnate anterior si aflate deja in derulare acopereau Republica Ceha si Chile. Compania americana este specializata in furnizarea de solutii pentru segmentul companiilor medii si mici (SMB).

Companiile mici si medii sunt din ce in ce mai preocupate de costurile create de pierderea datelor datorita virusilor si furtului online de informatii. BitDefender a dovedit ca poate asigura solutiile de securitate necesare acestor companii pentru a se proteja impotriva tuturor amenintarilor informatice, fie ca sunt virusi, atacuri asupra retelei, spam si altele", a declarat Tamra Muir, vicepresedinte Tech Data care se ocupa de produsele software.

America de Nord reprezenta prima destinatie a investitiilor din urmatorul an pentru BitDefender, investitii estimate la peste 100 de milioane de dolari pana in 2010, la nivel mondial. Primul birou din SUA al BitDefender a fost deschis in mai 2005 in Florida, in echipa americana lucrand in prezent peste 20 de specialisti americani.

"Este primul acord de distributie de o dimensiune atat de mare semnat de o companie romaneasca. Prin acest parteneriat, BitDefender isi va consolida prezenta nu numai pe piata americana ci si in celelalte tari in care activeaza Tech Data", a declarat la randul sau Eric Lewis, Director BitDefender, America de Nord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri