Operatorul de telefonie mobila Vodafone Group Plc a anuntat marti desemnarea lui Vittorio Colao in functia de director executiv pentru regiunea europeana

Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume potrivit cifrei de afaceri, a precizat ca Vittorio Colao, care urmeaza sa plece din functia de director general al grupului italian de presa RCS MediaGroup, se va alatura board-ului Vodafone la data de 9 octombrie, urmand a-i succeda in functie lui Julian Horn-Smith, in calitate de director general adjunct la Vodafone.

"Vittorio a avut o contributie insemnata in pozitiile pe care le-a detinut anterior la Vodafone. Avem o serie de provocari si oportunitati serioase in regiunea europeana si sunt increzator ca, dat fiind trecutul si experienta sa, Vittorio este bine pregatit pentru aceasta functie importanta", se arata intr-un comunicat al operatorului de telefonie citat de Rompres.

in varsta de 44 de ani, Vittorio Colao era unul din cei mai respectati manageri la Vodafone atunci cand a plecat din firma in anul 2004 pentru a se alatura prestigiosului cotidian italian Corriere della Sera. Cu toate acestea, in luna iulie a acestui an a decis sa paraseasca RCS incepand cu data de 12 septembrie, in urma deciziei actionarilor principali de la Corriere della Sera de a-i limita atributiile.

Analistii apreciaza ca reintoarcerea lui Vittorio Colao la Vodafone a fost primita favorabil de Arun Sarin, avand in vedere experienta pe care Colao a acumulat-o la Vodafone in calitate de director general pentru Europa de Sud, Orientul Mijlociu si Africa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018