Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Actorul american, care a suprins pe multi dupa interpretarea rolului din filmul biografic al vietii lui Steve Jobs, nu este un strain de tehnologie. Ashton Kutcher este un investitor activ in domeniul tehnologic, avand nu mai putin de 50 astfel de investitii, in companii precum Spotify, AirBnb, Foursquare, Uber si Dwolla. Mai presus de investitiile sale in domeniul tehologic si de viata sa la Hollywood, Kutcher este si antreprenor, fiind fondatorul companiei media Katalyst, care se ocupa de organizarea de evenimente pentru domeniul IT.

In urma cu patru ani de zile, Ashton Kutcher a fondat compania A-Grade Investments impreuna cu cativa prieteni, iar compania dezvolta aplicatii mobile si magazine online pentru start-up-uri.

Sursa foto: facebook.com

Justin Timberlake

Justin Timberlake

Cand nu se afla pe scena sau in studio, Justin Timberlake, unul dintre cei mai cunoscuti artisti la nivel global, investeste intr-o serie de start-up-uri din tehnologie, printre acestea numarandu-se Stipple, un start-up pentru un serviciu de photo-sharing sau MySpace.

Surse apropiate artistului sustin ca Justin Timberlake a investit si intr-un start-up destinat realitatii virtuale care se numeste Dekko.

Sursa foto: JustinTimberlake.com

Will.I.Am

Will.I.Am

Will.I.Am, unul dintre fondatorii trupei The Black Eyed Peas, a devenit cunoscut industriei tehnologice in momentul in care a decis sa participe in cadrul unei competitii de robotica desfasurata la Universitatea de Sud din New Hampshire.

Mai mult, gigantul Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, l-a numit pe artistul american in functia de director de creatie pentru departamentul de inovatie al companiei, fiind unul dintre consilierii companiei americane pentru design-ul tabletelor si laptop-urilor realizate cu echipamente Intel.

Will.I.Am se mai ocupa ocupa si de productia de muzica pentru campaniile de marketing ale Intel.

Sursa foto: will.i.am

Jared Leto

Jared Leto

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, cunoaste deja destul de bine piata tehnologica, fiind investitor activ in mai multe start-up-uri din Silicon Valley, precum Zenefits, Surf Air si Nest, cea din urma fiind o companie achizitionata de catre Google in schimbul a peste 3 miliarde de dolari.

Jared Leto a fost invitat in dese randuri sa vorbeasca antreprenorilor despre strategii investitionale la diferite evenimente cheie.

MC Hammer

MC Hammer

MC Hammer (foto dreapta), artistul care a revolutionat industria muzicala in anii ’90 cu piese precum “Can’t touch this” sau “2 Legit 2 Quit”, este cofondator al unui start-up din Silicon Valley numit DanceJam, o platforma de social media prin intermediul careia dansatorii puteau invata si impartasi din talentul lor.

Platforma a fost intre timp inchisa, dar rapperul american si-a indreptat atentia spre segmentul de lifestyle prin infiintarea unei linii vestimentare si a vorbit despre un serviciu denumit WireDoo, care ar fi concurat cu Google si Bing.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Descris de multi drept “un actor deosebit”, Leonardo DiCaprio nu a reusit in toti anii sai de film si arta cinematografica sa ia un Oscar. Acest lucru nu l-a descurajat, poate chiar l-a ambitionat pentru a lua contact si cu alte domenii, astfel ca a intrat in mediul de afaceri, alaturandu-se miliardarului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, pentru a dezvolta aplicatia de photo-sharing denumita Mobli, o platforma care ar concura cu populara aplicatie Snapchat.

DiCaprio a investit foarte multi bani, dar si timp si este si consilier pe zona de marketing si branding in cadrul Mobli.

Sursa foto: leonardodicaprio.com

Magic Johnson

Magic Johnson

Fostul star al baschetului Nord-American este un impatimit al investitiilor, in urma cu patru ani de zile alocand milioane de dolari in compania Detroit Venture Patners, alaturi de doi alti investitori, printre acestia si detinatorul clubului de baschet american Cleverland Cavaliers – Dan Gilbert.

Compania continua sa investeasca sume uriase de bani in companii care au legaturi apropiate cu segmentele digital media, dezvoltarea de aplicatii mobile si zona de comert online.

Sursa foto: magicjohnson.com

Bono

Bono

Solistul trupei U2 este cofondator al companiei de venture capital Elevation Partners, numele acesteia fiind inspirat dupa piesa cu acelasi nume a trupei din care face parte. Bono, impreuna cu echipa sa, au investit sume importante in companii tehnologice precum Yelp, Facebook sau in serviciul de sharing de continut Dropbox.

Sursa foto: u2.com