Serviciile de securitate informatica ale Barclays ataca sistemele IT ale bancii britanice, pentru a descoperi vulnerabilitatile acestora si a fi astfel cu un pas inaintea hackerilor, relateaza Bloomberg.

Noul director pentru securitate informatica al Barclays, Troels Oerting, a infiintat in ultimele saptamani o asa-numita echipa rosie, care sa atace sistemele de securitate IT ale institutiei financiare. Obiectivul este de a gasi orice fel de problema, care sa fie rezolvata inainte ca hotii, vandalii sau teroristii sa o exploateze, scrie Mediafax.

“Simulam cum ar incerca criminalii sa intre in banca. Apoi, echipa rosie va face aceeasi munca, testand capacitatea noastra de a detecta, preveni sau rezista”, a spus Oerting, fost sef al Centrului European pentru Criminalitate Cibernetica al Europol. Oerting, cu experienta de 35 de ani in domeniul securitatii, face parte dintre fostii politisti si spioni care intra in sectorul privat pentru a preveni atacurile cibernetice impotriva companiilor.

Multe banci formeaza echipe interne care sa „opereze si sa gandeasca precum criminalii cibernetici”, in conditiile in care hackerii devin tot mai sofisticati, a declarat Serghei Lozhin, analist in domeniul securitatii la Kaspersky Lab in Moscova, care a lucrat la investigatii cu Interpol si Europol.

Consecintele atacurilor cibernetice pot fi foarte dureroase, asa cum s-a intamplat recent in cazul furtului de date personale de la site-ul de intalniri online AshleyMadison.com. Hackerii au patruns in infrastructura JPMorgan Chase anul trecut, furand numele, adresele si emailurile a 83 de milioane de persoane si mici companii, la cateva luni dupa ce banca americana a anuntat ca va cheltui 250 de milioane de dolari pe an pentru securitatea cibernetica.

Barclays majoreaza la randul ei cheltuielile pentru securitatea informatica cu aproximativ 20%, in cadrul unei noi strategii de aparare cibernetica, a aratat Oerting, fara sa ofere detalii. Atacurile informatice sunt considerate un motiv major de ingrijorare de catre circa o treime dintre bancile din Marea Britanie, potrivit unui sondaj efectuat de Banca Angliei in luna iulie. HSBC Holdings, Lloyds Banking Group si Royal Bank of Scotland Group au refuzat sa comenteze subiectul.

Eforturile lui Oerting coincid cu cele ale Bancii Angliei, care vrea sa identifice vulnerabilitatile a 35 de companii considerate esentiale pentru economia britanica. In cadrul programului numit CBEST, specialisti in domeniul securitatii monitorizeaza tacticile hackerilor si le folosesc pentru a mima atacuri reale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri